Tesla εναντίον «Tesla» στα ινδικά δικαστήρια

Newsroom

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla του Έλον Μασκ, μήνυσε έναν Ινδό κατασκευαστή μπαταριών για παραβίαση του εμπορικού της σήματος, χρησιμοποιώντας την εμπορική επωνυμία «Tesla Power» για την προώθηση των προϊόντων του, ζητώντας αποζημίωση και μόνιμη αφαίρεση της επωνυμίας από δικαστή στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με το Reuters, η Tesla κατά την ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί αυτή την εβδομάδα, ανέφερε ότι η ινδική εταιρεία συνέχισε να διαφημίζει τα προϊόντα της με την επωνυμία «Tesla Power» παρά την ειδοποίηση παύσης που της εστάλη τον Απρίλιο του 2022.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η ινδική εταιρεία, Tesla Power India, υποστήριξε ότι η κύρια δραστηριότητα της είναι να κατασκευάζει «μπαταρίες οξέος μολύβδου» και δεν έχει καμία πρόθεση να κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα.

Ο δικαστής έδωσε στην ινδική εταιρεία προθεσμία τριών εβδομάδων για να υποβάλει γραπτώς τις απαντήσεις της, αφού παρέδωσε στο δικαστήριο μια σειρά εγγράφων προς υποστήριξη της υπεράσπισής της.

Η Tesla του Μασκ που έχει συσταθεί στην πολιτεία του Ντέλαγουερ, έχει κατηγορήσει την ινδική εταιρεία ότι χρησιμοποιεί εμπορικές ονομασίες όπως «Tesla Power» και «Tesla Power USA». Το πρακτικό του δικαστηρίου περιελάμβανε στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) ενός ιστότοπου που έδειχνε ότι η «Tesla Power USA» είχε επίσης την έδρα της στο Ντέλαγουερ και ανέφερε ότι είχε «αναγνωριστεί ότι ήταν πρωτοπόρος και ηγέτιδα εταιρεία στην εισαγωγή οικονομικών μπαταριών» με «πολύ ισχυρή παρουσία στην Ινδία».

Εκπρόσωπος της Tesla Power δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία του ήταν παρών στην Ινδία πολύ πριν από την Tesla του Μασκ και είχε όλες τις κυβερνητικές εγκρίσεις. «Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι είμαστε «συγγενείς» με την Tesla του Έλον Μασκ», είπε ο Manoj Pahwa της Tesla Power.

Από την πλευρά της, η Tesla ανέφερε στον δικαστή ότι ανακάλυψε πώς η ινδική εταιρεία χρησιμοποιούσε την επωνυμία της το 2022 και προσπάθησε ανεπιτυχώς να την εμποδίσει να συνεχίσει να το κάνει, αναγκάζοντάς την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων να καταθέσει μήνυση.

Η υπόθεση έρχεται αφότου ο Μασκ ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ινδία στις 21 Απριλίου για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: