Foxconn: Πωλήσεις ρεκόρ τον Απρίλιο με έσοδα 15,83 δισ. δολάρια

Newsroom

Η Foxconn της Ταϊβάν, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών με σύμβαση στον κόσμο και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής iPhone της Apple, επανέλαβε ότι αναμένει αύξηση στα έσοδα του δεύτερου τριμήνου και ανέφερε πωλήσεις ρεκόρ για τον μήνα Απρίλιο. Η Foxconn σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι και το φετινό δεύτερο τρίμηνο «παραμένει μια σεζόν παραδοσιακά εκτός αιχμής των πωλήσεων», καθώς και ότι τα πιο δημοφιλή προϊόντα της εισέρχονται σε μια περίοδο μετάβασης μεταξύ παλαιών και νέων μοντέλων.

Όμως, όπως αναφέρει το Reuters, παρά την αγοραστική τάση της συγκεκριμένης περιόδου, η Foxconn ανέφερε ότι «οι προοπτικές των εργασιών για το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να παρουσιάσουν ανάπτυξη, τόσο σε τριμηνιαία όσο και σε ετήσια βάση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τα έσοδα του Απριλίου έφτασαν τα 510,9 δισ. νέα δολάρια Ταϊβάν (15,83 δισ. δολάρια), τα οποία σύμφωνα με την Foxconn αποτελούν το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί στην συγκεκριμένη περίοδο, το οποίο αντιπροσωπεύει μια ετήσια άνοδο 19%.

Τα έσοδα από τα «έξυπνα» καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των smartphone, τον Απρίλιο παρουσίασαν «σημαντική αύξηση» σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ισχυρή ζήτηση διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης (AI) έφερε επίσης «ισχυρή ανάπτυξη» τον Απρίλιο σε ετήσια βάση για το τμήμα προϊόντων cloud και δικτύωσης, πρόσθεσε η εταιρεία. Τα μηνιαία στοιχεία πωλήσεων έρχονται πριν από την ανακοίνωση κερδών πρώτου τριμήνου της Foxconn στις 14 Μαΐου. Η Foxconn ανέφερε προηγουμένως ότι για το πρώτο τρίμηνο, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 9,6% σε ετήσια βάση στα 1,322 τρισ. νέα δολάρια Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: