ΕΔΟΑΟ - ΚΕΟΣΟΕ - ΣΕΟ: Άμεση ενίσχυση του αμπελοοινικού κλάδου - Επιστολή προς τον Σπ. Λιβανό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΔΟΑΟ - ΚΕΟΣΟΕ - ΣΕΟ: Άμεση ενίσχυση του αμπελοοινικού κλάδου - Επιστολή προς τον Σπ. Λιβανό
Όπως τονίζεται στην επιστολή, «η κατάσταση στον δοκιμαζόμενο κλάδο μας είναι δυσχερέστερη από την προηγούμενη χρονιά».

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, με την οποία εκφράζουν την ανησυχία του αμπελοοινικού κλάδου για την καθυστέρηση λήψης επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού, απέστειλαν η ΕΔΟΑΟ, η ΚΕΟΣΟΕ και ο ΣΕΟ.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, «η κατάσταση στον δοκιμαζόμενο κλάδο μας είναι δυσχερέστερη από την προηγούμενη χρονιά» ενώ «τα αποθέματα βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, η αγορά της εστίασης και ο τουρισμός δεν έχουν ουσιαστικά ξεκινήσει ακόμη και ο τρύγος πλησιάζει».

Για την ενδυνάμωση του κλάδου οι οργανώσεις του αμπελοοινικού τομέα προτείνουν είτε το Μέτρο 21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), που αφορά τις ενισχύσεις προς τους παραγωγούς που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, είτε τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας-de minimis.

Ζητούν παράλληλα, όχι μόνο τη διασφάλιση αλλά την αύξηση του ποσού των 20 εκατ. ευρώ για το μέτρο του «πράσινου τρύγου», ενώ εκτιμούν ότι είναι απαραίτητη η εφαρμογή του μέτρου της αποθεματοποίησης.

«Ο εναπομένων χρόνος είναι ελάχιστος για την έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των έκτακτων μέτρων που η ΕΕ προέβλεψε, τα οποία οι οινοποιητικές επιχειρήσεις και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις του κλάδου μας, που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία, έχουν μεγάλη ανάγκη» αναφέρεται στην επιστολή, η οποία καταλήγει: «Γνωρίζοντας τη δέσμευσή σας για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου, ζητούμε την παρέμβασή σας για τη διασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων και την επιτάχυνση των διαδικασιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider