Η ινδική εταιρεία που «κρατάει» πίσω τους εμβολιασμούς του προγράμματος Covax

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ινδική εταιρεία που «κρατάει» πίσω τους εμβολιασμούς του προγράμματος Covax
Όπως αναφέρεται η ινδική εταιρεία έχει έρθει αντιμέτωπη με μία σειρά από... αναποδιές, όπως απαγορεύσεις στις εξαγωγές και φωτιά σε εργοστάσιό της.

Προβλήματα καταγράφουν τα προγράμματα εμβολιασμού κατά της Covid-19 σε ορισμένες χώρες του κόσμου, καθώς δεν προχωρούν με τον προβλεπόμενο ρυθμό σε όλες τις χώρες του κόσμου, όχι τόσο από απροθυμία αλλά γιατί δεν έχουν αρκετές δόσεις.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι ελλείψεις οφείλονται στην εταιρεία Serum Institute of India, τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων παγκοσμίως, η οποία πέρυσι ορίστηκε κορυφαίος προμηθευτής των εμβολίων κατά της Covid για την Covax, την πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ισότιμη πρόσβαση όλων στα εμβόλια.

Όπως αναφέρεται η ινδική εταιρεία έχει έρθει αντιμέτωπη με μία σειρά από... αναποδιές, όπως απαγορεύσεις στις εξαγωγές και φωτιά σε εργοστάσιό της.

Η Covax έχει δεσμευθεί να στείλει εμβόλια σε 92 φτωχές χώρες, αλλά έχει έως τώρα λάβει μόλις 30 εκατομμύρια δόσεις από το ελάχιστο των 200 εκατομμυρίων που έχει παραγγείλει από τη Serum. Όπως σχολιάζει το Bloomberg τα προβλήματα της Serum αντανακλούν πλέον καθαρά την αποτυχία της προσπάθειας εμβολιασμού κατά της Covid19 στον αναπτυσσόμενο κόσμο και αποδεικνύουν ότι είναι πάντα ριψοκίνδυνο να εξαρτάσαι υπερβολικά από έναν προμηθευτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα εμβολιάζει 20 εκατ. κατοίκους την ημέρα κατά του κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider