Στην Ηλέκτωρ το «Πράσινο Εργοστάσιο» στα Άνω Λιόσια

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ηλέκτωρ το «Πράσινο Εργοστάσιο» στα Άνω Λιόσια
Προσωρινός ανάδοχος του διαγωνισμού για την «Αναβάθμιση και Λειτουργία του ΕΜΑ Άνω Λιοσίων» κοινοπραξία υπό θυγατρική της Ελλάκτωρ.

Προσωρινός ανάδοχος του διαγωνισμού για την «Αναβάθμιση και Λειτουργία του ΕΜΑ Άνω Λιοσίων και μετατροπή αυτού σε Πράσινο Εργοστάσιο» ανακηρύχθηκε κοινοπραξία υπό την ΗΛΕΚΤΩΡ, θυγατρική της εταιρείας Ελλάκτωρ.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής της 25ης Μαΐου 2021 (σχετική ανάρτηση έγινε στη Διαύγεια χτες 26/05) η «ΈΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.-W.A.T.T. Α.Ε.–ENVIROPLAN-ΑΡΣΗ Α.Ε.» ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος με οικονομική προσφορά 49,1 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) στον διαγωνισμό για την αναβάθμιση και λειτουργία του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑ) Άνω Λιοσίων και τη μετατροπή του σε «Πράσινο Εργοστάσιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό συμμετείχε και η εταιρεία ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε., η οποία όμως αποκλείστηκε καθώς κατά τον έλεγχο του φακέλου της αποδείχτηκε ότι δεν πληροί κάποιες απαιτήσεις του διαγωνισμού. Κατά συνέπεια, και αφού η ΘΑΛΗΣ δεν προχώρησε στην υποβολή προσφυγής, ο διαγωνισμός προχώρησε με την ΗΛΕΚΤΩΡ η οποία και αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος. Προφανώς, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών κατακύρωσης από τον προσωρινό ανάδοχο, έλεγχος της σύμβασης, υπογραφή της κ.α. ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του project.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της σύμβασης είναι η μετατροπή του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης σε «πράσινο εργοστάσιο», ώστε σταδιακά και εντός της πρώτης φάσης υλοποίησης της παρούσας σύμβασης (περίοδος μεταβατικής λειτουργίας) να μπορεί να δέχεται και επεξεργάζεται 300.000 τόνους/έτος σύμμεικτα-υπολειμματικά σύμμεικτα και προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider