Ελλάδα
17-05-2021 | 09:23

ΑΚΤΩΡ: Ολοκλήρωσε έκδοση ομολογιακού 50 εκατ. ευρώ

Newsroom
Μοιράσου το
ΑΚΤΩΡ: Ολοκλήρωσε έκδοση ομολογιακού 50 εκατ. ευρώ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ (“Bridge Financing”) ολοκλήρωσε με επιτυχία η θυγατρική της Ελλάκτωρ, Άκτωρ ΑΤΕ, με διοργανωτή της έκδοσης την τράπεζα Eurobank.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνθηκε σε ελληνικές τράπεζες και στους μεγαλύτερους μετόχους της Ελλάκτωρ. Στην κάλυψη συμμετέχουν οι: Reggeborgh Invest BV, Optima Bank ΑΕ, Eurobank Α.Ε. και Εθνική Τράπεζα Α.Ε..

Σημειώνεται ότι στις 22/04/2021 εγκρίθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ η Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου («ΑΜΚ») με μετρητά, υπέρ των παλαιών μετόχων, με συνολικά προς άντληση κεφάλαια που θα ανέλθουν μέχρι του ποσού 120,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 100 εκατ. ευρώ περίπου, θα διοχετευθούν στην ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία θα τα αντλήσει μέσω ισόποσης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, κυρίως για την κάλυψη υποχρεώσεών της από δραστηριότητες του εξωτερικού και υποχρεώσεών της στην ελληνική αγορά, καθώς και για την ενίσχυση κεφαλαίου κίνησης με στόχο την ομαλή εκτέλεση υφιστάμενων έργων αλλά και την ενεργητική διεκδίκηση νεών κατασκευαστικών έργων.

Με το Bridge Financing υποστηρίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η διάρκεια του οποίου είναι βραχυπρόθεσμη και η αποπληρωμή του θα λάβει χώρα με το προϊόν της ΑΜΚ της ΑΚΤΩΡ ATE, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Ελλάκτωρ, όπως προαναφέρθηκε. Με τη χρηματοδότηση αυτή διασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.