Γ. Περιστέρης: Ο ισχυρός άνδρας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ «έφτασε» στο 30% και συνεχίζει…

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γ. Περιστέρης: Ο ισχυρός άνδρας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ «έφτασε» στο 30% και συνεχίζει…
Η σταδιακή αποχώρηση της Ολλανδικής Reggeborgh από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με το fund να ρευστοποιεί τη συμμετοχή του.

Θέμα λίγων ημερών εκτιμάται πως είναι η ολοκλήρωση των συναλλαγών από πλευράς του ισχυρού άνδρα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γ. Περιστέρη, ώστε να φτάσει στο όριο του 32% (έως το πολύ 33%) επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του κατασκευαστικού ομίλου.

Χτες, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, έγινε γνωστό αυτό που ήδη κυκλοφορούσε στην αγορά, ότι ο κ. Περιστέρης «αγγίζει» το 30% στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (άμεσα και έμμεσα), κατέχοντας ειδικότερα 29,7542%, ήτοι συνολικό αριθμό 30.772.735 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου (επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, που ανέρχονται σε 103.423.291). Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το Πάσχα, άρα μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Γ. Περιστέρης θα ενισχύσει περαιτέρω τα ποσοστά του, στα όρια του 32% με 33%, σε κάθε περίπτωση σε ποσοστό χαμηλότερου αυτού που θα οδηγούσε σε υποχρεωτική υποβολή δημόσιας πρότασης. Να σημειωθεί ότι χτες γνωστοποιήθηκε ότι το ολλανδικό fund κατήλθε του ορίου του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της ισχυρής κατασκευαστικής (αυτό συνέβη στις 16/04).

Η σταδιακή αποχώρηση της Ολλανδικής Reggeborgh από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με το fund να ρευστοποιεί τη συμμετοχή του (έφτανε σε άνω του 28%), οδήγησε τον Γ. Περιστέρη σε μια κίνηση-ματ, δηλαδή στην ενίσχυση του ποσοστού του στα επίπεδα του 30% από 16% περίπου νωρίτερα, δαπανώντας σχεδόν 160 εκατ. ευρώ. Προσεχώς, το μετοχικό του μερίδιο θα αυξηθεί, απόδειξη της εμπιστοσύνης του επικεφαλής του γκρουπ για τις προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στις οποίες βέβαια, έχουν «ποντάρει» και άλλα funds που αγόρασαν ποσοστά της Reggeborgh (Μ. Λάτση και άλλοι επενδυτές), πάντα στην τιμή των 11,2 ευρώ ανά μετοχή.

Κατά πληροφορίες, ενδεχομένως να μην έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μετοχικές μεταβιβάσεις και στην Τέρνα Ενεργειακή, στην οποία ο Γ. Περιστέρης έχει προχωρήσει σε placement, μεγάλο μέρος του οποίου φέρεται να έχει αγοράσει εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή, Β. Μαρινάκη. Ο κ. Περιστέρης μπορεί να μείωσε το μερίδιό του με στόχο την εξεύρεση ρευστότητας ώστε να αγοράσει μετοχικά πακέτα στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ωστόσο, σε συνδυασμό με τις μετοχές που κατέχει στην ενεργειακή συν το μερίδιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε αυτήν, «κρατά στα χέρια» του τον έλεγχο της Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider