Πόσα «δίνουν» οι δύο εφοπλιστές για το 20,5% της Ελλάκτωρ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσα «δίνουν» οι δύο εφοπλιστές για το 20,5% της Ελλάκτωρ
Οι δύο εφοπλιστές θα έχουν «ρίξει» το συνολικό ποσό των περίπου 75 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 25,5%  της Ελλάκτωρ.

Κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 62 εκατ. ευρώ θα πληρώσει τμηματικά το δίδυμο των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη για την απόκτηση, σε 7 δόσεις, των 44 εκατ. μετοχών περίπου της PEMANOARO των αδελφών Καλλιτσάντση.

Όπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη Ελλάκτωρ, ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, βάσει συμφωνίας μεταξύ της PEMANOARO και της AKRON TRADE (των δύο εφοπλιστών) θα μεταβιβάσει στην AKRON TRADE το 20,58% με τίμημα που συνολικά φτάνει κοντά στα 62 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, για πρώτη φορά ανακοινώθηκαν και οι τιμές των μετοχών με τις οποίες δυνητικά θα γίνουν οι μεταβιβάσεις.

Σύμφωνα με την τροποποιημένη συμφωνία της από 13.01.2021 μεταξύ AKRON TRADE AND TRANSPORT SA και PEMANOARO LIMITED, που αφορά στην απόκτηση μετοχών του εκδότη, η πρώτη συναλλαγή θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου και θα αφορά 25,6 εκατ. μετοχές για 1,3 ευρώ ανά μετοχή. Ακολουθούν 5 συναλλαγές για 3.333.333 μετοχές την φορά, με τιμή 1,5 ευρώ ανά τεμάχιο και το deal κλείνει δυνητικά στις 30 Ιουλίου με τη μεταβίβαση 1.835.211 τεμαχίων σε τιμή 1,5 ευρώ ανά μετοχή.

Αυτό σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι δύο εφοπλιστές θα έχουν «ρίξει» το συνολικό ποσό των περίπου 75 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 25,5% της Ελλάκτωρ, καθώς έχουν εξαγοράσει ήδη το 5% μέσω της INVESCO έναντι τιμήματος 13,9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider