Εγκαταλείπουν το WhatsApp οι χρήστες - Signal και Telegram οι μεγάλοι κερδισμένοι

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκαταλείπουν το WhatsApp οι χρήστες - Signal και Telegram οι μεγάλοι κερδισμένοι
Μαζική «φυγή» από την εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων WhatsApp δημιούργησε τις τελευταίες ημέρες η αλλαγή των όρων χρήσης της.

Μαζική «φυγή» από την εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων WhatsApp δημιούργησε τις τελευταίες ημέρες η αλλαγή των όρων χρήσης της, με τους ανταγωνιστές Signal και Telegram να αποδεικνύονται οι μεγάλοι κερδισμένοι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Ο λόγος για την προ ημερών ανακοίνωση του Facebook, σύμφωνα με την οποία οι χρήστες του WhatsApp θα πρέπει υποχρεωτικά να συναινούν στο διαμοιρασμό των προσωπικών τους δεδομένων με τις λοιπές πλατφόρμες της μητρικής εταιρείας (Facebook και Instagram). Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το WhatsApp από τις 8 Φεβρουαρίου και έπειτα, οπότε και θα ενεργοποιηθούν οι νέοι όροι χρήσης. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν αιτία της εν λόγω αλλαγής, είναι η διαδικασία ενοποίησης των τριών πλατφορμών μηνυμάτων (Facebook, Instagram, WhatsApp), η υλοποίηση της οποίας προϋποθέτει και υποχωρήσεις από την πλευρά των χρηστών. Υποχωρήσεις που πολλοί χρήστες δεν είναι διατεθιμένοι να κάνουν με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πλατφόρμα που χάνει το πλεονέκτημα των end-to-end κρυπτογραφημένων συνομιλιών.

Τα νέα διαδόθηκαν τάχιστα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και πυροδότησαν πλήθος αντιδράσεων από πλευράς των χρηστών, οι οποίοι ανά περιπτώσεις ξεκαθάριζαν ότι δεν θα συναινέσουν στην νέα πολιτική και θα σταματήσουν την χρήση της εφαρμογής. Μεταξύ αυτών κι ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης της Tesla, Ίλον Μασκ, o οποίος έσπευσε να προτείνει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το Signal αντί του WhatsApp.

Ο αντίκτυπος των αντιδράσεων μάλιστα είναι ήδη εμφανής, με τις αντίστοιχες εφαρμογές Signal και Telegram να καταγράφουν κατακόρυφη άνοδο χρηστών και χιλιάδες downloads τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εταιρεία data analytics, Sensor Tower, η εφαρμογή Signal κατέβηκε μέσα σε δύο ημέρες πάνω από 100.000 φορές ενώ η Telegram, ξεπέρασε πλέον τα 2 εκατ. downloads.

Όσο για τα downloads του WhatsApp μειώθηκαν κατά 11% την πρώτη εβδομάδα του 2021, σε σχέση με την τελευταία του 2020. Παρόλα αυτά η εφαρμογή μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του 2021 είχε πάνω από 10 εκατομμύρια downloads.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider