Ελλάκτωρ: Αναβολή της Γ.Σ., στις 27 Ιανουαρίου η «νέα μάχη»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Αναβολή της Γ.Σ., στις 27 Ιανουαρίου η «νέα μάχη»
Δεν έβγαλε τελικά «λευκό καπνό» και η έκβαση του αποκαλούμενου από τους ανθρώπους της αγοράς «PROXY WAR 2» πήρε παράταση 20 ημερών.

Η σημερινή γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ, όπως αναμένονταν άλλωστε, δεν έβγαλε τελικά «λευκό καπνό» και η έκβαση του αποκαλούμενου από τους ανθρώπους της αγοράς «PROXY WAR 2» πήρε παράταση 20 ημερών.

Τόσο οι εκπρόσωποι του ομίλου Invesco, συμφερόντων της πλευράς των εφοπλιστών Γ. Μπάκου-Δ. Καϋμενάκη, όσο και της Pemanoaro (Σάκης Καλλιτσάντσης) αιτήθηκαν εγγράφως αναβολή της συζήτησης όλων των θεμάτων κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης και σύγκληση νέας σε 20 ημέρες, στις 27 Ιανουαρίου 2021, για την ίδια ώρα (11 το πρωί).

Αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη καθώς εδώ και ημέρες κυκλοφορούσαν πληροφορίες ότι η Invesco θα ζητήσει αναβολή ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα απέναντι στα αιτήματα των Ολλανδών της Reggeborgh καθώς και άλλων μετόχων (Χρ. Παναγιωτόπουλος, Α. Γιόκαρης), για διαχειριστικό έλεγχο, αλλαγή όλων των μελών του δ.σ. και ανάδειξη νέου κ.λπ., με τους Ολλανδούς να εμφανίζονται να έχουν ενστάσεις και για τα θέματα της ΑΜΚ των 50,4 εκατ. ευρώ ή τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 212 εκατ. ευρώ με συμψηφισμό ζημιών παλαιότερων χρήσεων.

Στη Γ.Σ., στην οποία προσωρινός πρόεδρος ορίστηκε ο δικηγόρος Νίκος Πιμπλής, ξεκίνησε υπό την προεδρία του Γ. Προβόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να συνεχίσει ως πρόεδρος της συνέλευσης λόγω ειδικών συνθηκών και μόνο. Συμμετείχαν, με δικαίωμα ψήφου, συνολικά 113 μέτοχοι που εκπροσώπησαν το 75,85% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Στη Γ.Σ. υποβλήθηκε και πρόταση μετόχου, μέσω του δικηγορικού γραφείου Γ. Σωτηρόπουλου, να γίνει η νέα συνάντηση νωρίτερα από τις 22 του μήνα, όποτε και έχει οριστεί η επαναληπτική γενική συνέλευση της θυγατρικής εταιρείας Reds με βασικό θέμα την πώληση ακινήτου στο Βουκουρέστι, αίτημα που δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider