Προχωρά η εξαγορά της Aerojet Rocketdyne από την Lockheed Martin - Έναντι 4,4, δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προχωρά η εξαγορά της Aerojet Rocketdyne από την Lockheed Martin - Έναντι 4,4, δισ. δολαρίων
Η συναλλαγή εξαγοράς της Aerojet αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του β' εξαμήνου του 2021, μετά την λήψη των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων, αλλά και της έγκρισης της συμφωνίας από τους μετόχους της τελευταίας.

Στα 4,4 δισ. δολάρια ανέρχεται η συμφωνία εξαγοράς της Aerojet Rocketdyne από την Lockheed Martin, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η εταιρεία προμήθειας εξαρτημάτων αμυντικής βιομηχανίας, Aerojet Rocketdyne, ανακοίνωσε τη χορήγηση ειδικού μερίσματος 5 δολαρίων ανά μετοχή, το οποίο θα πληρωθεί στους μετόχους της στις 24 Μαρτίου. Η εξαγορά από πλευρας Lockheed, στα 51 δολ. ανά μετοχή, θα γίνει με premium 21% έναντι της τιμής στην οποία έκλεισε η μετοχή της Aerojet την Παρασκευή.

Ο CEO της Lockheed, Jim Taiclet, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία της εταιρείας νωρίτερα μέσα στο 2020, έχει θέσει ως στόχο να επεκτείνει την εταιρεία ανάληψης αμυντικών συμβολαίων μέσω εξαγορών. Με την Aerojet, επιλέγει έναν βασικό προμηθευτή συστημάτων προώθησης πυραύλων, πυραύλων και άλλων διαστημικών και αμυντικών εφαρμογών των ΗΠΑ.

Η συναλλαγή εξαγοράς της Aerojet αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του β' εξαμήνου του 2021, μετά την λήψη των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων, αλλά και της έγκρισης της συμφωνίας από τους μετόχους της τελευταίας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider