Ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα μπαρ και εστιατόρια σε 15 περιοχές – Τι ζητούν οι επιχειρηματίες

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα μπαρ και εστιατόρια σε 15 περιοχές – Τι ζητούν οι επιχειρηματίες
Οι επιχειρηματίες του κλάδου εκφράζουν τον προβληματισμό τους και ζητούν νέα μέτρα στήριξης.

Με νέο ωράριο λειτουργούν από σήμερα, Τρίτη τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε 15 περιοχές της χώρας, μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες του κλάδου εκφράζουν τον προβληματισμό τους την ίδια ώρα που, όπως επισημαίνουν η πτώση του τζίρου στα εστιατόρια ήδη έχει αγγίξει το 60%, μετά την άρση του lockdown.

Έτσι, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες μέχρι τις 23 Αυγούστου θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα και θα παραμένουν κλειστά έως τις 7 το πρωί στις εξής περιοχές: Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, και τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Τι ζητούν οι επιχειρηματίες του κλάδου

Για τεράστιο πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσουν κυρίως μπαρ και καφετέριες σε τουριστικές περιοχές και δημοφιλή νησιά, κάνει λόγο μιλώντας στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς.

«Προκαλείται μια αναστάτωση στον κλάδο και το πρόβλημα θα είναι τεράστιο κυρίως για τα μπαρ και τις καφετέριες που λειτουργούν έως αργά. Ιδιαίτερα για τα μπαρ σε τουριστικές περιοχές και δημοφιλή νησιά που συνήθως γεμίζουν μετά τις 11 θα είναι καταστροφικό» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το νέο ωράριο αναμένεται ωστόσο να επηρεάσει και τα εστιατόρια και τις ταβέρνες καθώς στις τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι λειτουργούν συνήθως μέχρι αργά.

Ο κ. Καββαθάς τονίζει ότι τα νέα μέτρα προστασίας που ανακοινώθηκαν θα πρέπει να συνοδευτούν και από νέα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις οι οποίες θα πληγούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αβεβαιότητα που επικρατούσε για την πορεία του φετινού καλοκαιριού λόγω κορονοϊού, οδήγησε αρκετούς επιχειρηματίες του κλάδου στην απόφαση είτε να μην ανοίξουν καθόλου τα καταστήματά τους, είτε να ανοίξουν αρκετά αργότερα. Η ΠΟΕΣΕ τέλος εκφράζει την ανησυχία της για λουκέτα σε επιχειρήσεις του κλάδου και απώλειες θέσεων εργασίας, μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης:

Επιχειρηματίες εστίασης: Τεράστιο πρόβλημα για τα μπαρ στα νησιά από τα νέα μέτρα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider