Χαραμής: Δεν θα ληφθούν βιαστικές αποφάσεις για το μέλλον του Ερρίκος Ντυνάν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαραμής: Δεν θα ληφθούν βιαστικές αποφάσεις για το μέλλον του Ερρίκος Ντυνάν
«Η διαπίστευση Joint Commission International (JCI) που έλαβε το Ερρίκος Ντυνάν, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στη λειτουργία του», δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του νοσηλευτικού κέντρου.

Δεν θα ληφθούν βιαστικές αποφάσεις για το μέλλον του Ερρίκος Ντυνάν, δηλώνει ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του νοσηλευτικού κέντρου, Θέμος Χαραμής.

«Η διαπίστευση Joint Commission International (JCI) που έλαβε το Ερρίκος Ντυνάν και αποτελεί την εγκυρότερη σφραγίδα ποιότητας για νοσοκομεία παγκοσμίως, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στη λειτουργία του», αναφέρει ο κ. Χαραμής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ προαναγγέλλει άνοιγμα του Ερρίκος Ντυνάν στον ιατρικό τουρισμό και αναγνωρίζει ότι η διεθνής επιβράβευση αποτελεί και μια «προίκα» για το νοσοκομείο, κατά τη διαδικασία πώλησής του.

Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από τον διεθνή οργανισμό Joint Commission International (JCI)

«Μετά από συστηματική προετοιμασία που ξεπέρασε τα δύο χρόνια, το «Ερρίκος Ντυνάν» ανήκει στην επίλεκτη ομάδα που περιλαμβάνει μόνο 600 νοσοκομεία στον κόσμο, τα οποία έχουν λάβει τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval) για Διαπίστευση Νοσοκομείων από τον οργανισμό Joint Commission International. Είμαστε περήφανοι για αυτή την επιβράβευση, καθώς πρόκειται για την ισχυρότερη και εγκυρότερη διαπίστευση ποιότητας παγκοσμίως, αλλά και γιατί αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση μιας ομαδικής προσπάθειας.

Η Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης δηλώνει τη συμμόρφωση του Ερρίκος Ντυνάν προς αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο. Αποτελεί σύμβολο ποιότητας που αντανακλά τη δέσμευση του οργανισμού στην παροχή ασφαλούς και αποτελεσματικής φροντίδας προς τους ασθενείς. Είμαστε το δεύτερο νοσοκομείο στην Ελλάδα, μετά το «Υγεία», με τη διεθνή διαπίστευση. Το Ερρίκος Ντυνάν αξιολογήθηκε την προηγούμενη περίοδο από ομάδα εξειδικευμένων επιθεωρητών του JCI σε περίπου 1200 μετρήσιμα στοιχεία, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, όπως οι διεθνείς στόχοι ασφάλειας ασθενών, η εκτίμηση και η φροντίδα ασθενών, η αναισθησιολογική και χειρουργική φροντίδα, η διαχείριση φαρμάκων, η εκπαίδευση του ασθενούς και της οικογένειάς του, η βελτίωση της ποιότητας, η πρόληψη και ο έλεγχος των λοιμώξεων, η διοίκηση και η ηγεσία, η διαχείριση των εγκαταστάσεων, τα προσόντα και η εκπαίδευση του προσωπικού και η διαχείριση πληροφοριών. Συνεπώς, το Ντυνάν είναι στην κορυφή των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα με την πλέον αξιόπιστη σφραγίδα.

Επιπλέον, η διαπίστευση JCI αποτελεί προϋπόθεση για να μπει ένα νοσοκομείο, οπουδήποτε στον κόσμο, στην αγορά του ιατρικού τουρισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή ένας ειδικός σχεδιασμός από το Ερρίκος Ντυνάν και βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνίες και την υπογραφή συνεργασίας με διεθνή γραφεία, ειδικευμένα στον ιατρικό τουρισμό», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαραμής.

Ερωτηθείς ο κ. Χαραμής εάν συνδέεται η διαπίστευση του Ερρίκος Ντυνάν με το σχέδιο πώλησής του, απάντησε ως εξής: «Η μεγάλη προσπάθεια για τη διεθνή σφραγίδα ποιότητας ξεκίνησε προ διετίας και εντάσσεται σε ένα γενικό στρατηγικό σχεδιασμό για την πλήρη αναβάθμιση του Ντυνάν, ώστε να βρεθεί και πάλι στην κορυφή των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Βεβαίως η διαπίστευση αποτελεί πλέον και μία «προίκα» για το Ντυνάν, η οποία θα συνεκτιμηθεί στο τίμημα της πώλησής του».

Δεν θα ληφθούν βιαστικές αποφάσεις για την πώληση του Ντυνάν

«Το θέμα προφανώς αφορά την Τράπεζα Πειραιώς και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και την εγγυημένη προοπτική του νοσοκομείου. Με αυτά τα δεδομένα, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις για το Ντυνάν», εξήγησε στη συνέχεια.

Κοροναϊός

Ερωτηθείς ο κ. Χαραμής εάν το Ερρίκος Ντυνάν βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, λόγω κοροναϊού, απάντησε: «Όλα τα διεθνή πρωτόκολλα εφαρμόζονται από το Ντυνάν, η αρμόδια Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου βρίσκεται σε ετοιμότητα εδώ και εβδομάδες για το θέμα, διαθέτουμε μία από τις πλέον σύγχρονες και μεγαλύτερες ΜΕΘ στη χώρα. Δεν αποτελούμε βέβαια ένα από τα κέντρα αναφοράς που έχει ορίσει το υπουργείο Υγείας, αλλά ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε την επίσημη πολιτεία σε ό,τι μας ζητηθεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider