Tο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center έλαβε την κορυφαία διαπίστευση Joint Commission International

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center έλαβε την κορυφαία διαπίστευση Joint Commission International
Η διαπίστευση αποδεικνύει την απόλυτη συμμόρφωσή του προς τις απαιτήσεις του διεθνώς αναγνωρισμένου προτύπου διαπίστευσης υπηρεσιών υγείας

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center έλαβε την κορυφαία διαπίστευση Joint Commission International, η οποία αποδεικνύει την απόλυτη συμμόρφωσή του προς τις απαιτήσεις του διεθνώς αναγνωρισμένου προτύπου διαπίστευσης υπηρεσιών υγείας.

Η Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval®) αποτελεί σύμβολο ποιότητας που αντανακλά τη δέσμευση του οργανισμού να παρέχει την πλέον ασφαλή και αποτελεσματική φροντίδα στους ασθενείς του και κατατάσσει το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ανάμεσα στα 600 διαπιστευμένα νοσοκομεία στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της διεξοδικής επιθεώρησης, ομάδα έμπειρων επιθεωρητών (ιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί) του oργανισμού Joint Commission International αξιολόγησε τη συμμόρφωση του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center προς τα πρότυπα του JCI τα οποία περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων, όπως είναι οι Διεθνείς Στόχοι Ασφάλειας Ασθενών (International Patient Safety Goals), η ιατρονοσηλευτική εκτίμηση και φροντίδα των ασθενών, η αναισθησιολογική και χειρουργική φροντίδα, η διαχείριση των φαρμάκων, η βελτίωση της ποιότητας, η πρόληψη και ο έλεγχος των λοιμώξεων, η διοίκηση και η ηγεσία, η διαχείριση των εγκαταστάσεων, τα προσόντα και η εκπαίδευση του προσωπικού και η διαχείριση των πληροφοριών. Κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης της επιθεώρησης, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center εντάχθηκε στην επίλεκτη κατηγορία οργανισμών υγείας, που έχουν λάβει παγκοσμίως τη διαπίστευση JCI.

Τα πρότυπα και οι μέθοδοι αξιολόγησης του Joint Commission International σχεδιάστηκαν από ειδικούς εμπειρογνώμονες σε θέματα παροχής υπηρεσιών υγείας με πρωταρχικό στόχο τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση της ασφάλειας των ασθενών και των οικογενειών τους, μέσω της ελαχιστοποίησης των κινδύνων. Τα πρότυπα ενσωματώνουν την υιοθέτηση διεθνών πρακτικών, ιατρικών πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων οδηγιών και την άποψη των εμπειρογνωμόνων, ώστε να βοηθούν τους οργανισμούς να μετρούν, να αξιολογούν και να βελτιώνουν διαρκώς την επίδοσή τους.

Η διαπίστευση κατά JCI αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους τους ασθενείς, συνοδούς, επισκέπτες αλλά και εργαζόμενους, για τη δέσμευση του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center για συνεχή βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας, βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων που καθιστούν τον ασθενή ως την απόλυτη προτεραιότητα.

Αναφερόμενος στη διεθνή διαπίστευση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center κ. Θέμος Χαραμής, δήλωσε: «Μετά από συστηματική προετοιμασία και διεξοδικούς ελέγχους που ξεπέρασαν τα δύο χρόνια, το Ερρίκος Ντυνάν ανήκει στην επίλεκτη ομάδα που περιλαμβάνει μόνο 600 νοσοκομεία στον κόσμο, τα οποία έχουν λάβει τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval®) από τον οργανισμό Joint Commission International. Είμαστε περήφανοι για αυτή την επιβράβευση, καθώς πρόκειται για την ισχυρότερη και εγκυρότερη διαπίστευση νοσοκομείων παγκοσμίως, αλλά και γιατί αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση μιας ομαδικής προσπάθειας, που οδηγεί το Ερρίκος Ντυνάν σε μια νέα εποχή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider