Τσίπρας: Βάλαμε πλάτη, προτείναμε κοινό υπουργό Υγείας την κ. Α. Λινού

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Βάλαμε πλάτη, προτείναμε κοινό υπουργό Υγείας την κ. Α. Λινού
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην συνέντευξη που έδωσε στο Open απάντησε και στο ερώτημα γιατί δεν ζητάει εκλογές λέγοντας «γιατί είμαι σοβαρός».

Εμείς βάλαμε πλάτη, προτείναμε κοινό υπουργό Υγείας τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «να δεχτώ ότι οι διαδηλώσεις δημιουργούν θέμα, αυτό με ευθύνη ποιανού πρέπει να συμβεί; Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει την τακτική της και να μην προκαλεί , ρίχνει την ευθύνη και κουνάει το δάχτυλο στον πολίτη» τόνισε. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην συνέντευξη που έδωσε στο Open απάντησε και στο ερώτημα γιατί δεν ζητάει εκλογές λέγοντας «γιατί είμαι σοβαρός» ενώ διαβεβαίωσε πως «εμείς δεν είμαστε , ούτε υπήρξαμε τυχοδιωκτική δύναμη , δεν ζητάμε την εξουσία για την εξουσία, δεν επιχαίρουμε με την καταστροφή. Ο κόσμος χάνεται κυριολεκτικά και η κυβέρνηση βρίσκεται σε γάμους και βαφτίσια» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αποτινάξει την κατηγορία ότι υποκίνησε και ενθάρρυνε τις δεκάδες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε πλατείες της Αθήνας σε μια στιγμή που επελαύνουν οι μεταλλάξεις του ιού στο λεκανοπέδιο λέγοντας πως «είναι ευθύνη της κυβέρνησης να μην προκαλεί» , ενώ μίλησε για την ανάγκη των νέων ανθρώπων να βγουν έξω μετά από ένα χρόνο lockdown. Ο ίδιος μίλησε για προσπάθεια «συκοφάντησης» από πλευράς της κυβέρνησης για το θέμα συμμετοχής με πανό του Συριζα σε πορείες υπέρ του Κουφοντίνα.

Επιχείρησε να απεμπλακεί από την υπόθεση Κουφοντίνα λέγοντας ότι είναι λάθος ένας «τρομοκράτης που έχει καταδικαστεί να ανάγεται σε ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής, είναι θλιβερή κατάντια. Να δεχτώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθος και η δήλωση Δρίτσα ήταν ατυχής» είπε.

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας λέγοντας ότι «το μοντέλο που ακολούθησαν πιστά τους τελευταίους πέντε μήνες απέτυχε και θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να βγει να αναλάβει την ευθύνη. Βλέπουμε μια κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και ρίχνει την ευθύνη στην αντιπολίτευση, αυτό δεν είναι μια υπεύθυνη στάση» τόνισε.
Και σημείωσε ότι «μετά από 5 μήνες lockdown βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημικής κρίσης και είναι εκατοντάδες οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση και πολλές δεκάδες αυτοί που είναι προχείρως διασωληνωμένοι και περιμένουν στις λίστες του ΕΚΑΒ»

Ενώ σε ότι αφορά το πολιτικό μορατόριουμ που ζήτησε χθες στην Βουλή ανέφερε ότι χρειάζεται «για να δούμε τι μπορεί να σωθεί παρά τα όσα έχουν γίνει. Η κυρίαρχη πολιτική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν την ατζέντα της συνεννόησης ή της αντιπαράθεσης».

Για εστίαση, πιστοποιητικό και τουρισμό

Τόνισε ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες η εστίαση είναι ανοιχτή, ενώ στην Ελλάδα παραμένει κλειστή. «Το πρόβλημα είναι ότι κλείνουμε το ακορντεόν όταν δεν χρειάζεται και το ανοίγουμε όταν δεν πρέπει» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. Ενώ χαρακτήρισε το πιστοποιητικό εμβολιασμού «μια ανοησία με τους λίγους εμβολιασμένους» .

Σε ότι αφορά τον τουρισμό σημείωσε ότι η κατεύθυνση θα πρέπει να είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, ενώ υπενθύμισε ότι ο ΣΡΥΙΖΑ είχε προτείνει από πέρισυ το καλοκαίρι οι εισερχόμενοι τουρίστες να μπαίνουν στην χώρα με αρνητικό τεστ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider