Κικίλιας: Αξίζει τον κόπο για μια βόλτα να ρισκάρει κανείς την υγεία της οικογένειάς του;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Αξίζει τον κόπο για μια βόλτα να ρισκάρει κανείς την υγεία της οικογένειάς του;
Ο κ. Κικίλιας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πορεία της νόσου στην Αττική λέγοντας ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν όπως στην αρχή της προσπάθειας.

Έκκληση προς τους πολίτες για εφαρμογή των μέτρων και περιορισμό της κινητικότητας απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (realfm). Όπως είπε σε δραματικούς τόνους ο υπουργός, αξίζει τον κόπο για μια βόλτα να ρισκάρει κανείς την υγεία της οικογένειάς του που έχει καταφέρει να προστατέψει εδώ κι έναν χρόνο; Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι είναι «πολύ επικίνδυνο για την δημόσια υγεία αυτό που βλέπουμε με τις πορείες (σσ υπέρ Κουφοντίνα) , αυτές τις μέρες».

«Το βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας δείχνοντας αφενός την κρισιμότητα της στιγμής, κι αφ ’ετέρου την έξοδο από την πανδημία μέσω εμβολιασμού. «Εδώ που φτάσαμε αναλογιστούμε όλοι που βαδίζουμε. Υπάρχουν οικογένειες που δοκιμάζονται. Στις απλές κλίνες covid έχουμε 2.064 ασθενείς που δοκιμάζονται, θέλω να τους σκεφτούμε αυτούς τους ανθρώπους» είπε.

Ο κ. Κικίλιας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πορεία της νόσου στην Αττική λέγοντας ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν όπως στην αρχή της προσπάθειας. «Υπάρχει μια κόπωση και είναι λογικό» τόνισε. «Από την άλλη όμως έχουμε μπροστά μας την μεγάλη ελπίδα του εμβολιασμού, σε λίγο, στις 5 Μαρτίου θα έχουμε πετύχει 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς».

Σε ότι αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι στην Αθήνα αυτή την στιγμή υπάρχουν 312 κλίνες ΜΕΘ , από 229. «Σχεδόν τόσες υπήρχαν σε όλη την Ελλάδα επί της προηγούμενης κυβέρνησης» είπε ενώ σημείωσε ότι «ακόμα και σε πλούσια κράτη με χιλιάδες κλίνες ΜΕΘ ο κορονοϊός γονατίζει τα συστήματα υγείας» . Αναφερόμενος στις αντοχές των υγειονομικών ζήτησε «να σκεφτούμε αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν αυτή την στιγμή στα νοσοκομεία, τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, τους τραπεζοκόμους» τόνισε.

Απαντώντας στην δημοσιογραφική παρατήρηση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας του Συριζα «Αυγή» σχολίασε ότι «στην πιο δύσκολη ώρα της μάχης αξίζει να υπάρχουν τέτοιου είδους πρωτοσέλιδα;» .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider