Τσίπρας: Είστε προσωπικά εκτεθειμένος κύριε Μητσοτάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Είστε προσωπικά εκτεθειμένος κύριε Μητσοτάκη
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ρεσιτάλ υποκρισίας» ενώ επέμενε στα περί συγκάλυψης και πολιτικές ευθύνες  λέγοντας «είστε προσωπικά εκτεθειμένος»

Με επίκεντρο της κριτικής την υπουργό Πολιτισμού η πρωτολογία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Βουλή. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός εκβιάζει τον Πρωθυπουργό» είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «μια βαριά σκιά πλανιέται πίσω και πάνω από εσάς, η σκιά της κ. Μενδώνη». Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ρεσιτάλ υποκρισίας» ενώ επέμενε στα περί συγκάλυψης και πολιτικές ευθύνες λέγοντας «είστε προσωπικά εκτεθειμένος».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον Πρωθυπουργό για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο ίδιος χαρακτήρισε «αντιπερισπασμό ντροπής» τα όσα είπε νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης, ενώ άφησε αιχμές για διαφορετικούς χειρισμούς στις υποθέσεις Λιγνάδη και Μπεκατώρου.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Συριζα επισήμανε ότι στα κυβερνητικά έδρανα κάθεται η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη (ως συντονίστρια για ασυνόδευτα ανήλικα) και όχι η υπουργός Πολιτισμού «κι αυτό κάτι δείχνει» όπως είπε. «Λένε ότι καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, και ζητήσατε το επίπεδο της συζήτησης να μην πάρει χαρακτήρα αγώνα Γ’ εθνικής, όμως ούτε σε τοπικό ερασιτεχνικό δεν συμβαίνουν αυτά» τόνισε ανοίγοντας την τοποθέτησή του.

Σε ότι αφορά την ίδια την πρωτοβουλία να γίνει η σημερινή συζήτηση στην Βουλή κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι το έκανε για να στήσει κομματική αντιπαράθεση.

«Το φως να γίνει απάντηση στο σκοτάδι. Εμείς εδώ σήμερα δεν πρόκειται να δικάσουμε ή να καταδικάσουμε κανέναν όμως ας αναρωτηθούμε όλοι μας: υπάρχουν μόνο βαρύτατες ποινικές; Δεν υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες; Δεν έγινε μια χοντροκομμένη και πολιτική προσπάθεια συγκάλυψης; Δεν επιχειρήθηκαν να εμφανιστούν οι δημόσιες αποκαλύψεις ως παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας , ως μια ταλαιπωρία για το τίποτα;» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Γιατί στηρίζετε τη κ. Μενδώνη με τόσο πάθος; Υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Οι αντικειμενικές ευθύνες ανήκουν στον πρωθυπουργό. Από μόνη της κινήθηκε η κ. Μενδώνη; Από μόνη της άλλαξε το νόμο και αποφάσισε να καταργήσει τον διορισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή έτσι ώστε να μπει ο Λιγνάδης, επικαλούμενη μάλιστα από το βήμα της βουλής λόγους δημοσίου συμφέροντος;», συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε έμφαση στην κατηγορία πως υπήρξε επί σειρά ημερών απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.
«Από μόνη της αποφάσισε η κ. Μενδώνη να ζητήσει την παραίτηση του Λιγνάδη, στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά να μην προσφύγει στη δικαιοσύνη παρά μόνο στις 19 Φεβρουαρίου, δίνοντας έτσι τον χρόνο στον Λιγνάδη να εξαφανίσει στοιχεία;»

Ο κ. Τσίπρας αφού έκανε λόγο για «διαχείριση Βατερλό» από την κυβέρνηση, τόνισε πως «ο ελληνικός λαός περιμένει να ακούσει απαντήσεις, και η σημερινή συζήτηση για το δημόσιο λόγο είναι αντιπερισπασμός για να μην δοθούν αυτές οι απαντήσεις»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider