Δημοσκόπηση: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Προβάδισμα 21,8% για τη ΝΔ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Προβάδισμα 21,8% για τη ΝΔ
Μπροστά η ΝΔ σε δημοσκόπηση με διαφορά 21,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της GPO.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δίνουν οι πολίτες, καθώς προηγείται με διαφορά 21,8 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 42% αυξημένο κατά μία μονάδα σε σχέση με την έρευνα του Απριλίου και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2% έναντι 21,2% του προηγούμενου μήνα.Τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται περίπου στα ίδια ποσοστά που καταγράφηκαν και στην προηγούμενη έρευνα, με το Κίνημα Αλλαγής να συγκεντρώνει 6%, το ΚΚΕ 5,4%, την Ελ ηνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 2,5%, ενώ το 3,6% επιλέγει κάποια άλλο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα και το 10,5% του δείγματος δηλώνει αναποφάσιστο.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έρευνα:

Το 62,5% θεωρεί ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 68,8% κρίνει θετικά τα αντίστοιχα μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού και της εστίασης. 

insider

Σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που αφορούν την προστασία των θέσεων απασχόλησης, το 52,5% τις κρίνει θετικά, έναντι 43% που θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά δεν αναπληρώνουν στον βαθμό που θα έπρεπε τα εισοδήματα των εργαζομένων. Συνολικά, τα εξαγγελθέντα μέτρα δημιούργησαν αισθήματα αισιοδοξίας στο 47,3% της κοινής γνώμης, έναντι 40,4% που δηλώνουν την ανησυχία τους για τα όσα άκουσαν στο πρωθυπουργικό διάγγελμα και την περαιτέρω εξειδίκευσή του από τους αρμόδιους υπουργούς. 

insider

Yψηλή είναι η δημοτικότητα του Κ. Μητσοτάκη με υπεροχή έναντι του Α. Τσίπρα στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός (54,1%, έναντι 23,2%).  Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 68,7% θετικές γνώμες, έναντι 36% του Αλ. Τσίπρα. Ακολουθούν η Φ. Γεννηματά με 27,2%, ο Δ. Κουτσούμπας με 24,1%, ο Κ. Βελόπου λος με 17,9% και, τέλος, ο Γ. Βαρουφάκης με 15,4. 

Δημοφιλία υπουργών

Στη δημοτικότητα των υπουργών της κυβέρνησης, στην πρώτη θέση είναι ο υπουργός  Υγείας, Β. Κικίλιας, με 58,5% θετικές απόψεις και ακολουθούν ο υπουργός  Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, και ο υπουργός  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης, με 55%, ο υπ. Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, με 54,2%, ο υπουργός  Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας με 53,6% και ο υπουργός  Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, με 53,5%. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider