Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το σχέδιο «Ηρακλής»

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το σχέδιο «Ηρακλής»
«Θα το καταψηφίσουμε. Η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει ότι θα προστατευτούν ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. Κυρίως σε σχέση με την πρώτη κατοικία», ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ότι οι εγγυήσεις ύψους 12 δισ. ευρώ που θα δοθούν στις τράπεζες στο πλαίσιο του σχεδίου «Ηρακλής» δεν συνδέονται με μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός πως δεν θα ψηφίσει τη νομοθετική πρωτοβουλία.

«Θα το καταψηφίσουμε. Εμείς είχαμε ξεκινήσει το σχέδιο «Ηρακλής» στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής για μείωση των κόκκινων δανείων. Έτσι όπως το φέρνει όμως η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει ότι θα προστατευτούν ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. Κυρίως σε σχέση με την πρώτη κατοικία», ανέφεραν σήμερα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ανακοινώσει πως θα καταργήσει και θα ενσωματώσει όλα τα επιμέρους εργαλεία ρύθμισης οφειλών που υπάρχουν σήμερα (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προστασία πρώτης κατοικίας, εξωδικαστικός μηχανισμός, κ.α..).

Προστασία πρώτης κατοικίας: Πήρε παράταση ως τις 30 Απριλίου 2020

Υπενθυμίζεται ότι το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας κανονικά θα έπαυε να ισχύει στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε τετράμηνη παράτασή του, προκειμένου να σχεδιάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης χρεών και πτώχευσης φυσικών και νομικών προσώπων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider