Τι θα πει ο Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα πει ο Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην επικαιρότητα αναμένεται να αναφερθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει σήμερα για δεύτερη φορά μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και φυσικά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στα θέματα της επικαιρότητας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επαναλάβει πολλές φορές στους βουλευτές του την φράση του αείμνηστου Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», ζητώντας τους να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην επιτρέπουν στη Νέα Δημοκρατία να κινείται χωρίς αντίλογο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί στα τρέχοντα θέματα, όπως είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν αργότερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η χθεσινή ασυνεννοησία μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής αμύνης που ανακοίνωσε πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, κάτι που λίγες ώρες αργότερα διαψεύστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τη μεριά της αντιπολίτευσης με τον Αλέξη Τσίπρα να επαναλαμβάνει πως είναι αναγκαία για τη χώρα «η εθνική στρατηγική και οι συμμαχίες».

Διορισμοί και «fake αριστεία» στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα

Στο «στόχαστρο» του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να βρεθούν και οι διορισμοί, αλλά και το θέμα της «fake αριστείας», όπως λέγεται χαρακτηριστικά με αφορμή την υπόθεση του υφυπουργού εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη ο οποίος στο βιογραφικό του ανέφερε πως διαθέτει μεταπτυχιακό από το Columbia, το οποίο τελικά δεν ισχύει.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να αναφερθεί και στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, που όπως υποστηρίζει έχουν γρήγορα διαψευστεί, με αφορμή και το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ελαφρύνει την μεσαία τάξη.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου «γίνεται φανερό ότι τα χαμηλά και μεσαία στρώματα δεν έχουν τίποτα να ελπίζουν από την πολιτική ‘ημέτερων’ της Ν.Δ.» και σημείωναν πως «οι μεγάλοι κερδισμένοι του φορολογικού σ/ν είναι οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και τα ατομικά εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως, που τα δηλώνουν λιγότερο από το 1% των φορολογούμενων».

«Η Ν.Δ., αφού εγκατέλειψε όσα έλεγε προεκλογικά για την καταστροφή της οικονομίας και το 4ο Μνημόνιο, αφού ανέκρουσε πρύμναν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το προσφυγικό, αφού έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την «αριστεία» και την «αξιοκρατία» (πχ με τις διοικήσεις ημετέρων στα νοσοκομεία ή τις επικείμενες ρουσφετολογικές, εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις στη ΔΕΗ) σήμερα εγκαταλείπει και τα μεσαία στρώματα στην υπερφορολόγηση που και η ίδια τους επέβαλε χρεοκοπώντας τη χώρα. Τελικά, το μόνο στο οποίο είναι σταθερή η Ν.Δ. είναι ο αυταρχισμός, το κομματικό-πελατειακό κράτος, η συγκάλυψη της υψηλής διαφθοράς και η ιδεοληψία υπέρ των ισχυρών» σημείωναν από την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναμένεται σήμερα να κινηθεί στο ίδιο μοτίβο.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider