Μητσοτάκης: Ετοιμαζόμαστε να τους νικήσουμε για τα καλά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Ετοιμαζόμαστε να τους νικήσουμε για τα καλά
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Μάνφρεντ Βέμπερ ως τον «επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής» και στην επιλογή του να ξεκινήσει την καμπάνια του από την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα τιμά την Ευρώπη και η Ευρώπη τιμά την Ελλάδα».

Στο Ζάππειο ξεκίνησε και επισήμως την καμπάνια του για την προεδρία της Κομισιόν ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, τη Νέα Δημοκρατία παρούσα στις πρώτες σειρές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και όλα τα άλλα κεντρικά στελέχη της ΝΔ παρακολούθησαν τον κ. Βέμπερ να μπαίνει στο επίκεντρο του αιθρίου στο Ζάππειο, μετά από ένα σύντομο βίντεο, υπό τους ήχους τυμπάνων, με κεντρική φράση το «The Power Of WE» (σ.σ. Η δύναμη του εμείς).

Βέμπερ - Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή μετά τον Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφέρθηκε εισαγωγικά στον συμβολισμό του Ζαππείου, ως τον χώρο υπογραφής της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1979 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Είμαστε πιο δυνατοί μαζί μας και είστε πιο δυνατοί με εμάς», είπε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας πώς αντιλαμβάνεται αυτός το σύνθημα της καμπάνιας του κ. Βέμπερ. Υπογράμμισε ότι η ΝΔ ήταν το κόμμα που θεμελίωσε τη δημοκρατία στη Μεταπολίτευση, ενώ αναφέρθηκε και στο καλοκαίρι του 2015, λέγοντας ότι ήταν η ΝΔ που κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη, παρά το «μνημειώδες χάος» που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ετοιμαζόμαστε να τους νικήσουμε για τα καλά», είπε για τους λαϊκιστές ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι η ιστορία της Ελλάδας έχει σημασία και για την Ευρώπη, γιατί οι λαϊκιστές θα ηττηθούν στη χώρα που πρώτα ανέβηκαν στην εξουσία.

Αναφέρθηκε στον Μάνφρεντ Βέμπερ ως τον «επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής» και στην επιλογή του να ξεκινήσει την καμπάνια του από την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα τιμά την Ευρώπη και η Ευρώπη τιμά την Ελλάδα». Προέβλεψε ότι οι πολίτες στις ευρωεκλογές θα κάνουν τη ΝΔ πρωταγωνίστρια και πάλι, αλλά και το ΕΛΚ πρώτη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Προειδοποίησε, πάντως, ότι, αν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του λαϊκισμού, κινδυνεύει να μεταβληθεί σε μια «σκοτεινή ήπειρο και τόνισε ότι η παρακαταθήκη αυτών που έχτισαν την Ευρώπη περνά στη σημερινή γενιά. «Οι πολίτες μας ζητούν μια Ευρώπη ασφαλή και ευημερούσα, μια Ευρώπη που δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Θέλουμε την Ευρώπη της δημοκρατίας, της ευημερίας, της αλληλεγγύης, μια Ευρώπη που θα προτάξει την κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης

Ανέφερε ότι πάντα προτεραιότητα της ΝΔ θα είναι η προστασία των ελληνικών και άρα ευρωπαϊκών συνόρων, ενώ, σε άλλο σημείο υπογράμμισε τη σαφή στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του κ. Βέμπερ. Επιτέθηκε, δε, στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι λέει «ψέματα και για τα ευρωπαϊκά θέματα», σχολιάζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον κ. Βέμπερ ως ανθέλληνα, επειδή είχε «αντιταχθεί στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ που μας κόστισε 100 δις», και στα πειράματα με το παράλληλο νόμισμα. Έκανε, δε, λόγο για στοχοποίηση του κ. Βέμπερ από τον κ. Τσίπρα, «γιατί ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των όσων πήγαν να γίνουν στην Ελλάδα». Τόνισε, δε, ότι ο κ. Βέμπερ στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η μείωση των πλεονασμάτων, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να προσβλέπει στην υλοποίηση του προγράμματος του ΕΛΚ για την οικονομία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εκ νέου εξήρε την ποιότητα του ευρωψηφοδελτίου, με ονομαστική αναφορά στην εμπειρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και σε «άξιους, νέους ανθρώπους», με «κοινωνική αναγνώριση που δεν θα τη στερήσει κανείς λασπολόγος του ΣΥΡΙΖΑ». Τόνισε, ακόμα, ότι οι ευρωεκλογές θα είναι οι πρώτες εκλογές εδώ και τέσσερα χρόνια, λέγοντας ότι θα είναι η καλύτερη ευκαιρία να απαντήσουν σε όσα υπέμειναν, αναφερόμενος από την οικονομία ως «το εθνικό σφάλμα των Πρεσπών». «Οι Έλληνες θα απαντήσουν με δύο λέξεις: Ως εδώ! Και με μια ψήφο: στη ΝΔ», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Προειδοποίησε ότι ως τις ευρωεκλογές η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κλιμακώνεται και οι θέσεις της ΝΔ θα διαστρεβλώνονται, ενώ τόνισε ότι θα αναβιώσει το «αποτρόπαιο» σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί, ή τους τελειώνουμε ή τους τελειώνουν», ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ δεν έρχεται για να τελειώσει κανέναν.

  • Βέμπερ: Δεν θα επιτρέψω ρωγμές στην ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Βέμπερ ανέφερε ότι οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να ακολουθείς λαϊκιστές, οι οποίοι προσφέρουν εύκολες απαντήσεις. «Μην ακολουθήσετε τους λαϊκιστές, ποτέ δεν θα κάνουν όσα σας υποσχέθηκαν», είπε ο κ. Βέμπερ, λέγοντας ότι οι Έλληνες το έμαθαν…στο πετσί τους, ψηφίζοντας Τσίπρας. Υπογράμμισε, όπως παγίως κάνει, ότι η χώρα σύντομα θα κυβερνηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας. Επιπρόσθετα, ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε ότι το ΕΛΚ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, έκανε τη δουλειά του και γι’ αυτό οι πολίτες μπορούν να το εμπιστευτούν. Ο κ. Βέμπερ, ακόμα, αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο της Κομισιόν που του δόθηκε για τους στόχους των επόμενων 5 ετών, διασαφηνίζοντας ότι η στοχοθεσία της επόμενης πενταετίας «δεν είναι θέμα των ευρωκρατών, αλλά των πολιτών να μας δώσουν την εντολή για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Αναφορικά με το προσφυγικό, ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε ότι η επόμενη Επιτροπή θα δώσει έμφαση στην προστασία των συνόρων, λέγοντας ότι ως το 2022 θα έχουν εγκαθιδρυθεί 10.000 συνοριοφύλακες της Frontex στα ευρωπαϊκά σύνορα. Για τα θέματα ασφάλειας, έκανε λόγο για την ανάγκη πολύ καλύτερης συνεργασίας των κρατών της Ε.Ε. στα ζητήματα ασφαλείας και προέταξε την ανάγκη ίδρυσης ενός ευρωπαϊκού FBI.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν αναφέρθηκε ακόμα και στον στόχο της «έξυπνης Ευρώπης», προσδιορίζοντας ως στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και λέγοντας ότι η Επιτροπή του θα καταργήσει περίπου 1.000 νομοθετικές πρωτοβουλίες που ήδη έχουν αναληφθεί. Τέλος, ο κ. Βέμπερ προέταξε την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, λέγοντας, μάλιστα, ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, η επένδυση στην καινοτομία και στις υποδομές θα ανοίξει την «κάνουλα» των επενδύσεων και θα οδηγήσει σε δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Ο κ. Βέμπερ κατηγόρησε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψήφισε Συμφωνίες Ελεύθερου Εμπορίου, ενώ τόνισε ότι στόχος της Επιτροπής του θα είναι η δημιουργία 5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, ο κ. Βέμπερ αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και στην ανάγκη της ουσιαστικής ενίσχυσης της διαδικασίας ψηφιοποίησης, με παράλληλη στηριξη των «χαμένων» της παγκοσμιοποίησης. Τέλος, ο κ. Βέμπερ αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή διεύρυνση και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, λέγοντας ότι είναι μεν ένας ισχυρός εταίρος και απαιτείται η εμβάθυνση της Τουρκίας, αλλά εκτιμά ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε.

Καταληκτικά, ο Μάνφρεντ Βέμπερ αναφέρθηκε εκ νέου στην άνοδο του λαϊκισμού και του εθνικισμού, υπογράμμισε ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν λαϊκιστή και εθνικιστή να δημιουργεί ρωγμές στην ευρωπαϊκή ταυτότητα. Έκανε, δε, λόγο για ένα νέο κεφάλαιο που ανοίγει, μιας πιο ισχυρής Ευρώπης.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider