Σαμαράς: H κυβέρνηση εκτροχιάζει την οικονομία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαμαράς: H κυβέρνηση εκτροχιάζει την οικονομία

«Παραλάβαμε την οικονομία μας στην εντατική και δύο χρόνια αργότερα την είχαμε επαναφέρει πλήρως» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας για την κυβέρνησή του, ενώ είπε πως έχασε τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 από τον λαϊκισμό. «Στους 15 μήνες που μεσολάβησαν από τότε, τα αποτελέσματα που έφερε η λαϊκίστικη συγκυβέρνηση είναι πλέον ολοφάνερα: Η οικονομία μας γύρισε από την ανάκαμψη στην ύφεση», τόνισε

Μιλώντας στο Ασιατικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως η Ελλάδα κυβερνάται από έναν συνασπισμό, αποτελούμενο από «ένα απίστευτο μίγμα ενός αριστερίστικου κι ενός ακραίου δεξιού κόμματος. Παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, βρίσκονται στην ίδια γραμμή. Ματαιώνουν την αλλαγή, καταργούν τις μεταρρυθμίσεις, εκτροχιάζουν την οικονομία και τα κάνουν αυτά με ψεύτικες υποσχέσεις και τερατώδη ψέματα».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική κρίση έχει τρεις βασικές παραμέτρους. Είναι πρώτα δημοσιονομική κρίση, δηλαδή επίμονα ετήσια ελλείμματα και «υπερβολική» συσσώρευση χρέους, δεύτερον, μια μακροχρόνια υποβάθμιση ανταγωνιστικότητας και τρίτον μια χρηματοοικονομική, μια τραπεζική κρίση, που προκλήθηκε από τη μακροχρόνια ύφεση και τα κόκκινα δάνεια που προέκυψαν.

Για την σταθεροποίηση της οικονομίας, ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε ως προτεραιότητα την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, του λαϊκισμού και της απελπισίας που προκαλούν στους πολίτες. «Οι ψεύτικες υποσχέσεις τελικά προκαλούν απογοήτευση, επιφέρουν βαθιά πόλωση, αποδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή, προκαλούν διάχυτη απελπισία, ενισχύουν τον εξτρεμισμό».

Τέλος αναφέρθηκε στο προσφυγικό, λέγοντας πως «επί πλέον όλων αυτών, αντιμετωπίζουμε τώρα πια και μια πολύ μεγάλη μεταναστευτική κρίση. Επειδή η νέα κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα, έδωσε έξι μήνες άδεια παραμονής χωρίς όρους σε κάθε παράτυπο επισκέπτη, κι έτσι κυριολεκτικά προσκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες να μπουν στην Ελλάδα transit, καθοδόν προς άλλες χώρες της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider