Kουτσούμπας: Μέσα σε 15 μήνες η κυβέρνηση έχει πει όλα τα ψέματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kουτσούμπας: Μέσα σε 15 μήνες η κυβέρνηση έχει πει όλα τα ψέματα

«Όσα ψέματα μπορεί να αραδιάσει κανένας σήμερα τα 'χει πει αυτή η κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο, 15 μήνες», είπε με αφορμή την Πρωταπριλιά ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega".

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά ο κ. Κουτσούμπας τήν χαρακτήρισε ως «φιάσκο», εκτιμώντας ότι «δεν πρόσφερε τίποτα» και ότι «αντίθετα επιδείνωσε ένα κάλπικο διχαστικό κλίμα μέσα στο λαό μας».

«Η επιδίωξη ήταν να συζητήσουμε για τη διαφθορά, να δείξουμε δήθεν κάποια πολιτικά πρόσωπα ή άλλα τα οποία είναι διεφθαρμένα και τα οποία ευθύνονται για όλα τα κακά του τόπου και από την άλλη μεριά να μείνει στο απυρόβλητο η ίδια η πολιτική, η διεφθαρμένη πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, και της σημερινής, που ουσιαστικά δίνει σε κάποιους ομίλους, θέλει να φτιάξει και κάποια νέα τζάκια, και την ίδια στιγμή να περνά αντιεργατικά μέτρα, να υλοποιεί μια βάναυση πολιτική για το λαό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε, πάντως, ότι το ΚΚΕ προτίθεται να συμμετάσχει στις εξεταστικές επιτροπές που προτείνουν τόσο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και η Νέα Δημοκρατία, αν και προέβλεψε ότι το μαχαίρι δεν θα πάει στο κόκκαλο.

«Για να πάει το μαχαίρι πραγματικά στο κόκκαλο ούτε το βλέπουμε ούτε το περιμένουμε ούτε έχουμε τέτοιες αυταπάτες και λέμε και στον ελληνικό λαό να μην περιμένει τίποτα. Όπου φτιάχνουν πολλές επιτροπές, και τα τελευταία 20-30 χρόνια έχουμε ζήσει πληθώρα τέτοιων εξεταστικών επιτροπών, δεν έχει βγει κανένα αποτέλεσμα ή έχει βγει τόσο ελάχιστο αποτέλεσμα που να λες 'δεν άξιζε τον κόπο όλη αυτή η ταλαιπωρία, όλη αυτή η κουβέντα και όλο αυτό το χάσιμο χρόνου'. Άρα δεν βλέπουμε γιατί θα αλλάξει κάτι σήμερα», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider