Καβαλάκης: Αυξημένα κίνητρα για επενδύσεις στον κλάδο της υγείας

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καβαλάκης: Αυξημένα κίνητρα για επενδύσεις στον κλάδο της υγείας

Τη βούληση της κυβέρνησης για επέκταση των έργων ΣΔΙΤ στον νευραλγικό κλάδο της υγείας επαναδιατύπωσε ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Ορέστης Καβαλάκης.

Συμμετέχοντας στις εργασίες της τρίτης ημέρας του 31ου οικονομικού συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και στη θεματική «Ο υγειονομικός κλάδος ως μοχλός ανάπτυξης της Ελλάδας», ο κ. Καβαλάκης αναγνώρισε πως «η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού έβγαλε νέες ανάγκες στην επιφάνεια. Μια μεγάλη ανάγκη είναι η προστασία της υγείας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμο τον ρόλο των φαρμακευτικών εταιρειών στη μάχη κατά της υγειονομικής κρίσης, με αιχμή την παραγωγή εμβολίων.

Ανέγερση υποδομών στον τομέα της υγείας

«Υπάρχει βούληση για επέκταση των έργων ΣΔΙΤ στην υγεία. Έχουμε ήδη ξεκινήσει και το momentum είναι ισχυρό», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, ενώ εξήγησε πως στο πλαίσιο ενός ευρύτερου επανασχεδιασμού του κλάδου της υγείας, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτόν, τα έργα ΣΔΙΤ θα αφορούν κατά κύριο λόγο στην ανέγερση νέων μονάδων υγείας και τη βελτίωση των υποδομών τους.

«Δίνουμε κίνητρα για επενδύσεις στον τομέα της υγείας», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Καβαλάκης, εξηγώντας πως ειδικά σε ό,τι αφορά το μέτωπο της έρευνας και της ανάπτυξης, προβλέπονται ενισχυμένα κίνητρα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider