Σταϊκούρας: Πιθανή παράταση των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Πιθανή παράταση των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4
Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4. Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Το ενδεχόμενο της παράτασης της περιόδου υποβολής αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολης 4 άφησε ο υπουργός Oικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega. Αξίζει να τονιστεί ότι η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Παράλληλα το ποσό αυξάνεται στα 1,8 δισ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4, από 1,2 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμός προκειμένου να ικανοποιηθεί η μεγάλη ανταπόκριση από τους πληττόμενους δικαιούχους.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ο επόμενος κύκλος πιθανότατα να ξεκινήσει τον Ιανουάριο καθώς θα ληφθούν υπόψη και τα στοιχεία του Δεκεμβρίου. Όπως επισήμανε και στον επόμενο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα προβλέπεται ότι το 50% της ενίσχυσης που θα ληφθεί δεν θα επιστραφεί.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο για μία «νέα» ρύθμιση 100-120 δόσεων, ο υπουργός τόνισε ότι είναι κάτι που θα μελετηθεί πιθανόν μετά από 1-2 μήνες ανάλογα με την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Τέλος, όσο αναφορά πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, τόνισε ότι θα ανοίξει εντός του επόμενου μήνα, ενώ η προκαταβολή σχεδιάζεται να δοθεί στους δικαιούχους εντός του μηνός.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider