Στις 12:30 οι εξειδικεύσεις των νέων μέτρων από τον Χρήστο Σταϊκούρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 12:30 οι εξειδικεύσεις των νέων μέτρων από τον Χρήστο Σταϊκούρα
Στις 12:00 το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα.

Περίπου στις 12:30, αμέσως μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα εξειδικεύσει τα νέα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού θα προηγηθεί, καθώς θα πραγματοποιηθεί στις 12:00.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει ένα νέο σχέδιο δράσης κατά της πανδημίας, διάρκειας ενός μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει ένα νέο σχέδιο δράσης κατά της πανδημίας, διάρκειας ενός μήνα.

Προς «λουκέτο» στην εστίαση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται, μεταξύ των μέτρων, να ανακοινώσει το «κλείσιμο» της εστίασης.

Ερώτημα αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα γυμναστήρια, καθώς προ ημερών ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε περιγράψει την άθληση και τις μαζικές συναθροίσεις, ως τις βασικές εστίες διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, βασικό σενάριο στο τραπέζι είναι η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως του επιπέδου συναγερμού.

Ακόμα, εκτιμάται ότι η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, από τις 00:30 που είναι σήμερα, θα «κατέβει» νωρίτερα – πιθανότατα - στις 22:00, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τόσο η διασκέδαση όσο και οι συναθροίσεις που μπορεί να λειτουργούν ως εστίες διασποράς.

Αντίμετρα για το κλείσιμο της εστίασης

Κυρίως για την εστίαση, θα υπάρχει ένα συνολικό πακέτο οικονομικών αντιμέτρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αντλεί μέτρα από το οπλοστάσιο της άνοιξης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας χθες υπήρχαν συσκέψεις με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, για να κλειδώσει το πακέτο των αντιμέτρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider