Με πτώση παραγωγής έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του έτους για τον ασφαλιστικό κλάδο, καθώς παρά το θετικό ξεκίνημα του Ιανουαρίου, οι επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία και την οικονομία διεθνώς οδήγησαν σε απώλειες τις επιχειρήσεις του κλάδου.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, η συνολική παραγωγή από το +3,7% του Ιανουαρίου, υποχώρησε στο -2,4% το πρώτο δίμηνο και στο -5,4% στο πρώτο τρίμηνο.
Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική αγορά, στο πρώτο τρίμηνο του 2020, κατέγραψε πτώση 1,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και διαμορφώθηκε στα 988,5 εκατ. ευρώ.
Αρνητικός πρωταγωνιστής είναι ο κλάδος ζωής που καταγράφει πτώση 5,3% στο α' τρίμηνο του έτους, στα 454 εκατ. ευρώ και ακολουθεί ο κλάδος αυτοκινήτου, η παραγωγή του οποίου υποχώρησε κατά 4,5% το πρώτο τρίμηνο.
Οι ασφαλίσεις κατά ζημιών εμφάνισαν άνοδο 1,9%, στα 534,5 εκατ. ευρώ.
Η Ένωση Ασφαλιστικών εταιρειών Ελλάδος διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της.