Δεν βγήκε «λευκός καπνός» - Παίρνει παράταση το Eurogroup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν βγήκε «λευκός καπνός» - Παίρνει παράταση το Eurogroup
Αύριο Πέμπτη θα συνεχιστούν οι εργασίες του Eurogroup, καθώς διακόπηκε για ακόμα μία φορά η συνεδρίαση.

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από τη 16ωρη συνεδρίαση του Eurogroup, μετά τις ολονύκτιες διαβουλεύσεις των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, προκειμένου να παρουσιάσουν σήμερα στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδος μια συντονισμένη απάντηση στην κρίση του κορονοϊού.

Η εκ νέου διακοπή της συνεδρίασης που ανακοίνωσε μέσω tweet ο Μάριο Σεντένο, αναβάλλει τη συνέντευξη Τύπου του Eurogroup, καθώς οι εργασίες του Eurogroup θα συνεχιστούν αύριο, Πέμπτη.

Mário Centeno@mariofcenteno

After 16h of discussions we came close to a deal but we are not there yet.
I suspended the & continue tomorrow, thu.
My goal remains: A strong EU safety net against fallout of (to shield workers, firms &countries)& commit/ to a sizeable recovery plan

Προβολή εικόνας στο Twitter

60

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

101 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ολονύχτιος μαραθώνιος

Η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, διήρκησε 4 ώρες, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 και εν συνεχεία διεκόπη χωρίς να υπάρχει συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος. Η συνεδρίαση του οργάνου εκκίνησε μετά από 4 ώρες περίπου στη 1 ώρα το πρωί με τους υπουργούς να επιχειρούν να συνθέσουν τα κομμάτια του πάζλ της συντονισμένης απάντησης της ζώνης του ευρώ στην κρίση του κορονοϊού.

Δύο ήταν τα βασικά θέματα που έως τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν ανοικτά: Το «δημοσιονομικό εργαλείο» της ζώνης του ευρώ, ένα «recovery fund» που θα εκδίδει κοινό χρέος και οι όροι δανεισμού από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) κρατών που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού ταμείου δυναμικότητας 450 δισ. ευρώ, το οποίο θα εκδίδει μεσοπρόθεσμα ομόλογα. Το Ταμείο αυτό θα είναι διάρκειας πέντε έως δέκα ετών, θα τελεί υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εκδίδει ομόλογα με την εγγύηση των κρατών-μελών της ΕΕ και θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από έκτακτες ή τακτικές εισφορές από τα κράτη-μέλη. Στην πρώτη φάση διεξαγωγής του Eurogroup δεν μπόρεσε να υπάρξει συμφωνία για το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider