Μόλις 130 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από τις 120 δόσεις

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μόλις 130 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από τις 120 δόσεις
H Κομισιόν εκτιμά πως η ρύθμιση των 120 δόσεων θα προκαλέσει κενό στον προϋπολογισμό 2019 μεταξύ 600 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ.

Οι θεσμοί ενημερώθηκαν χθες από την κυβέρνηση πως στη ρύθμιση των 120 δόσεων έχουν ενταχθεί περίπου 190.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν ρυθμίσει οφειλές σχεδόν 1,6 δισ. ευρώ. Τα έσοδα που έχουν εισπραχθεί φθάνουν μόλις τα 130 εκατ. ευρώ.

Οι θεσμοί θεωρούν πως αρκετοί φορολογούμενοι που κανονικά θα πλήρωναν τις οφειλές τους λόγω των 120 δόσεων αναμένουν έως και την τελευταία στιγμή, ήτοι μέχρι τη λήξη της προθεσμίας στις 30 Σεπτεμβρίου, για να μπουν στη ρύθμιση.

Στη βάση αυτή η Κομισιόν εκτιμά πως η ρύθμιση των 120 δόσεων θα προκαλέσει κενό στον προϋπολογισμό 2019 μεταξύ 600 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε στους θεσμούς τα προαναφερόμενα στοιχεία με τον αριθμό των νομικών και φυσικών προσώπων που έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα στη ρύθμιση, το ύψος των οφειλών που έχει ρυθμιστεί, καθώς και τα έσοδα που έχουν αντληθεί μέχρι στιγμής στα κρατικά ταμεία.

Ενημέρωσαν δε τους θεσμούς πως η κυβέρνηση επιχειρεί να καταστήσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων πιο ελκυστική και να υπαχθούν σε αυτή όσο τον δυνατόν περισσότεροι φορολογούμενοι και ειδικά περισσότερες επιχειρήσεις στη ρύθμιση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ενημέρωσαν τους θεσμούς πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία προέβλεπε την επέκταση των 120 δόσεων για τις επιχειρήσεις με τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ δεν θα προχωρήσει.

Αντιθέτως η κυβέρνηση εξετάζει για τις επιχειρήσεις μια νέα εντελώς διαφορετική ρύθμιση για τις οφειλές τους προς την εφορία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider