Τσακαλώτος: Oι αγορές δεν προεξοφλούν την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Oι αγορές δεν προεξοφλούν την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία
O υπουργός Οικονομικών με τρία διαδοχικά tweets υποστήριξε πως οι αγορές δεν έγιναν πιο ευνοϊκές προς την Ελλάδα διότι προεξοφλούν την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία.

Στην αμφισβήτηση όσων υποστηρίζουν πως η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων το τελευταίο διάστημα οφείλεται στην επικείμενη ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία, προχώρησε μέσω Twitter o υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

O υπουργός Οικονομικών με τρία διαδοχικά tweets υποστήριξε πως οι αγορές δεν έγιναν πιο ευνοϊκές προς την Ελλάδα διότι προεξοφλούν την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, σχολίασε ο υπουργός, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές, καθώς το spread για το δεκαετές ομόλογο ήταν στις 420 μονάδες και τα διεθνή επιτόκια έπαιρναν την ανιούσα. Σήμερα και αφού η χώρα έχει πραγματοποιήσει έξοδο στις αγορές με μεγάλη επιτυχία ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται πως οι αποδόσεις πέφτουν επειδή οι αγορές προεξοφλούν νίκη της Νέας Δημοκρατίας. «Μας λέει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης ότι από το Δεκέμβρη έως σήμερα αυτό που άλλαξε είναι ότι οι αγορές βλέποντας τη σταθερή μείωση της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ άρχισαν να προεξοφλούν την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία», έγραψε σχετικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider