Αυξάνονται οι τοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνονται οι τοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 3,79%, από 3,82% την περασμένη Τρίτη.

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με τους επενδυτές να προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλες τις διάρκειες.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 3,79%, από 3,82% την περασμένη Τρίτη. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 2,6%, από 2,7% προ μιας εβδομάδος.

Η διαφορά απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαμορφώνεται στις 366 μονάδες βάσης, από 381 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της προηγούμενης Τρίτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Δευτερογενής Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ) στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου έχουν γίνει συναλλαγές αξίας 486 εκατ. ευρώ, όταν στο πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου είχαν γίνει συναλλαγές αξίας 392 εκατ. ευρώ και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου συναλλαγές αξίας μόλις 175εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη αύξηση της αξίας συναλλαγών στην ΗΔΑΤ δείχνει το πόσο αύξησαν οι εκδόσεις του πενταετούς και του δεκαετούς ομολόγου που εξέδωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους την συναλλακτική δραστηριότητα και την αποδοχή που είχαν τα δύο αυτά χρεόγραφα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider