Εντός της εβδομάδος θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω του Taxisnet, σύμφωνα με πηγές της φορολογικής διοίκησης, με τις μοναδικές άγνωστες παραμέτρους να αφορούν στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φυσικών προσώπων και στο σε πόσες δόσεις θα εξοφληθεί ο φόρος.

Σήμερα η καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα γίνεται σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης. Η κυβέρνηση θέλει επεκτείνει την αποπληρωμή των φόρων σε 6 ή 7 μηνιαίες δόσεις για να διευκολύνει τους φορολογουμένους και να αποφύγει τη συσσώρευση ληξιπροθέσμων οφειλών.

Να σημειωθεί πως η προβλεπόμενη από τον νόμο καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 30η Απριλίου 2016, που λόγω της αργίας του Πάσχα των Ορθοδόξων ουσιαστικά επεκτείνεται έως τις 3 Μαΐου.

Ωστόσο, αυτή δεν θεωρείται από τους φοροτεχνικούς επαρκής χρόνος προκειμένου να καταβληθούν εγκαίρως 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις. Στη βάση αυτή η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου 2016.