Υποψήφια για δεύτερη θητεία στο ΔΝΤ η  Lagarde

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποψήφια για δεύτερη θητεία στο ΔΝΤ η  Lagarde

Tην υποψηφιότητα της ανακοίνωσε και επισήμως η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμεία C. Lagarde για την δεύτερη κατά σειρά θητεία της στο ΔΝΤ.

«Ναι, είμαι υποψήφια για δεύτερη θητεία», δήλωσε η Lagarde στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, μία ημέρα μετά την έναρξη της διαδικασίας προκήρυξης της θέσης του επικεφαλής του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες υποψηφιότητες και η κ. Lagarde θεωρείται φαβορί για τη θέση, καθώς απολαμβάνει της γενικής αποδοχής σε επίπεδο διεθνών ηγετών. Ήδη, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne, έσπευσε να δηλώσει την υποστήριξή του προς την υποψηφιότητα της νυν διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου.

«Σε μια εποχή που ο πλανήτης αντιμετωπίζει αυτό που έχω χαρακτηρίσει ως ένα "κοκτέιλ κινδύνων", πιστεύω ότι η Christine έχει το όραμα, την ενέργεια και την οξύνοια που απαιτούνται για να συμβάλλει στην τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας τα επόμενα έτη» δήλωσε την Πέμπτη ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ.

Έχοντας διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, η Lagarde εξελέγη στη θέση αυτή υπερισχύοντας του διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού και συνυποψηφίου της, Agustín Carstens, σε αντικατάσταση του Dominique Strauss Kahn, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά το ερωτικό σκάνδαλο που ξέσπασε εις βάρος του.

«Η εκτελεστική επιτροπή έχει υιοθετήσει μια ανοιχτή, αξιοκρατική και διαφανή διαδικασία για την επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου, παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιήθηκε στον προηγούμενο γύρο», είπε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΝΤ ο Aleksei V. Mozhin σε δήλωσή του.

«Οι υποψήφιοι μπορούν να προταθούν από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου ή από εκτελεστικό διευθυντή. Όπως πράξαμε και στο 2011, σκοπεύουμε να βγάλουμε απόφαση με ομοφωνία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider