ΥΠΕΞ της Λιβύης: Θέλουμε να διαπραγματευτούμε για τις θαλάσσιες ζώνες με Ελλάδα και Μάλτα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΞ της Λιβύης: Θέλουμε να διαπραγματευτούμε για τις θαλάσσιες ζώνες με Ελλάδα και Μάλτα
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Σάρατζ, πως θα παραιτηθεί τον Οκτώβριο.

Έτοιμη να προχωρήσει σε συζητήσεις με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Μάλτας για την οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων, δηλώνει η κυβέρνηση της Τρίπολης, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δικτύου, η είδηση προέκυψε κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης με τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου.

Την ίδια ώρα, η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να «παγώσει» τις ερευνητικές της δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μουχάμαντ Σαγιάλα, σημείωσε ότι θα έχει επαφές με τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Μάλτας ώστε να διαπραγματευτεί συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με μόνη προϋπόθεση να «είναι διαφανείς και ρεαλιστικές και να μην βλάπτουν τα συμφέροντα της Λιβύης».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Σάρατζ, ο οποίος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ερντογάν, πως θα παραιτηθεί τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider