Μισέλ: Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μισέλ: Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου
Ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον Τούρκο Πρόεδρο κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΕ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σαρλ Μισέλ καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και κάλεσε για αποκλιμάκωση της έντασης και αποφυγή των προκλήσεων. Επιπροσθέτως, ο κ. Μισέλ, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, επισήμανε ότι «η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι «τα ζητήματα λύνονται μέσω του διαλόγου».

Την Πέμπτη μετά την επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση προς την ελληνική πλευρά ε λέγοντας πως «αν κάποιος επιτεθεί στο τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis τότε θα πληρώσει βάρυ τίμημα», συμπληρώνοντας ότι «πήραν την πρώτη τους απάντηση σήμερα», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρεις και εξηγήσεις.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider