Προκαλεί με νέα Navtex η Τουρκία - Επιστρέφει το Oruc Reis στα νότια του Καστελόριζου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προκαλεί με νέα Navtex η Τουρκία - Επιστρέφει το Oruc Reis στα νότια του Καστελόριζου
O υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η Αθήνα βρίσκεται σε πλήρη πολιτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Επιστρέφει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis στα νότια του Καστελόριζου, καθώς η Τουρκία εξέδωσε σήμερα νέα Navtex, η οποία έχει ισχύ από σήμερα έως τις 23 Αυγούστου.

Η αγγελία προς ναυτιλλομένους εκδόθηκε από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας και με βάση τις συντεταγμένες προειδοποιεί ότι το Oruc Reis, με τα συνοδευτικά του πλοία Ataman και Cengiz Han, θα ξεκινήσει έρευνες δίπλα στο σημείο Α (γεωγραφικό μήκος 027-59-02 00Ε) από το οποίο ορίστηκε η τμηματική οριοθετική γραμμή της ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ και μέχρι τον 30ο μεσημβρινό.

Προ ολίγων ημερών, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν είχε δηλώσει τότε ότι αναβάλλονται οι σεισμογραφικές έρευνες του Oruc Reis για τουλάχιστον ένα μήνα, όμως με τη νέα Navtex γνωστοποιείται ότι το πλοίο θα κάνει έρευνες νοτίως του Καστελόριζου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η Αθήνα βρίσκεται σε πλήρη πολιτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider