Βρετανία: Παραμένει στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον - Ανέλαβε ο ΥΠΕΞ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Παραμένει στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον - Ανέλαβε ο ΥΠΕΞ
Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Ράαμπ, μετά την εισαγωγή του πρωθυπουργού Τζόνσον στην εντατική.

Παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον που προβλήθηκε από τον κορονοϊό. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ θα τον αντικαταστήσει για όσο καιρό θα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ο Τζόνσον ήταν ο πρώτος ηγέτης παγκοσμίως που ανακοίνωσε ότι είχε προβληθεί από τον COVID-19. Τα συμπτώματα όπως πυρετός και βήχας, δεν υποχωρούσαν και πλέον νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου St Thomas στο Γουέστμινστερ, κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τζόνσον εισήχθη στη ΜΕΘ εξαιτίας της έντονης δύσπνοιας που ένιωθε.

Αντικαταστάτης ο υπουργός Εξωτερικών

Δυο ώρες πριν γίνει γνωστό ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ, η Ντάουνινγκ Στριτ επέμενε πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν ακόμη επικεφαλής της μάχης κατά του κορονοϊού.

Λίγη ώρα αφού ο υπουργός Εξωτερικών και πρώτος τη τάξει υπουργός (ο δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον πρωθυπουργό) Ντόμινικ Ράαμπ είχε τελειώσει την καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στη ΜΕΘ.

To πρωί της Δευτέρας ο Τζόνσον, με μήνυμά του στο Twitter, ανέφερε πως υποβάλλεται σε τεστ ρουτίνας για τα συμπτώματα του κορονοϊού, αλλά η διάθεσή του είναι καλή και βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα του.

«Κατόπιν συμβουλής του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για μερικά τεστ ρουτίνας καθώς εξακολουθώ να έχω συμπτώματα του κορονοϊού», έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter. «Η διάθεσή μου είναι καλή και παραμένω σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό και να κρατήσουμε όλους ασφαλείς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider