Με ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι μετά από συνεννόηση με τους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ δεν πρόκειται να επιβάλλει καραντίνα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ανατρέπει τα όσα ανάφερε το βράδυ του Σαββάτου περί επιβολής καραντίνας για δύο εβδομάδες στην Νέα Υόρκη και «πιθανότατα στο Νιου Τζέρσεϊ και σημεία του Κονέκτικατ», ο Αμερικανός πρόεδρος καθώς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Αντ’ αυτού θα υπάρξει «μια σθεναρή ταξιδιωτική οδηγία, η οποία θα αποδοθεί από τους κυβερνήτες των περιοχών αυτών μετά από συνεννόηση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

Τι αναφέρει στο Twitter o Ντόναλτ Τραμπ

«Μετά από σύσταση της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό και έπειτα από διαβουλεύσεις με τους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ, ζήτησα  από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να προχωρήσουν στην έκδοση μιας σθεναρής ταξιδιωτικής οδηγίας, η οποία θα αποδοθεί από τους κυβερνήτες των περιοχών μετά από συνεννόηση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Δεν θα χρειαστεί καραντίνα. Οι πλήρεις λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν από τα CDC απόψε. Ευχαριστώ».

Περισσότεροι από 2.000 οι νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 2.000 χθες Σάββατο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης παρουσίασε αλματώδη αύξηση στα 120.000 και πλέον, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στον πλανήτη (121.117). Ο αριθμός των νεκρών (2.010) έχει διπλασιαστεί από την Τετάρτη, όταν έσπασε το φράγμα των 1.000.