Τραμπ σε Ford και General Motors: Φτιάξτε αναπνευστήρες τώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ σε Ford και General Motors: Φτιάξτε αναπνευστήρες τώρα
Έκκληση Τραμπ σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να βοηθήσουν στην κατασκευή αναπνευστήρων.

Αλλαγή πλεύσης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο ζήτημα του νέου κορονοϊού, καθώς αφότου η χώρα έγινε η πρώτη σε κρούσματα με τουλάχιστον 82.404, με σειρά αναρτήσεων στο Twitter, έκανε έκκληση σε αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και η General Motors να επισπεύσουν την παραγωγή.

«Ως συνήθως με “αυτή” τη General Motors, τα πράγματα ποτέ δεν δείχνουν να δουλεύουν. Μου είπαν ότι θα μας δώσουν 40.000 αναπνευστήρες, τους οποίους χρειαζόμαστε πάρα πολύ και “πολύ γρήγορα”. Τώρα λένε ότι θα έχουν 6.000 στο τέλος Απριλίου».

«Η General Motors ΠΡΕΠΕΙ ν’ ανοίξει άμεσα το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της στο Lordstown του Οχάιο, ή μερικά άλλα εργοστάσια και Ν’ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ, ΤΩΡΑ!!!!! FORD ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΑ».

Από την πλευρά της η Ford έχει ανακοινώσει ότι εργάζεται με τις εταιρίες 3Μ και την General Electric προκειμένου να δημιουργήσει αναπνευστήρες και μάσκες, τα οποία είναι κάποια από τα βασικά ιατρικά υλικά που βρίσκονται σε έλλειψη εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Η εταιρεία συμμετέχει όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla και η General Motors, που έχουν κλείσει τα εργοστάσια τους εξαιτίας της πανδημίας και συμβάλλουν στην ζήτηση της αγοράς για ιατρικό εξοπλισμό.

Η Ford υποστηρίζει ότι βοηθάει την 3M ν’ αυξήσει την παραγωγή «αναπνευστήρων μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής» (PAPR) και οι δύο εταιρίες επίσης έχουν βρει ένα σχέδιο το οποίο δεν χρειάζονται ειδικές παραγγελίες, προκειμένου «όλα να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Το νέο αυτό σχέδιο μπορεί να επωφεληθεί από τους αναπνευστήρες των ειδικών καθισμάτων αυτοκινήτου F-150, όπως και από τα φίλτρα αέρα ΗΕΠΑ και τις φορητές μπαταρίες για τη μηχανή που ήδη έχουν δημιουργηθεί από την 3Μ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι διερευνά το πώς και που μπορεί να δημιουργήσει αυτά τα «νέα γενιάς PAPR», αλλά πιστεύει ότι μπορεί δυνητικά με τη συνδρομή και της 3Μ να βελτιστοποιήσει την παραγωγή.

Επιπρόσθετα, η Ford συνεργάζεται με το τμήμα ιατρικής φροντίδας της General Electric για να δημιουργήσει μία πιο «απλή εκδοχή» των αναπνευστήρων της.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει και ελέγχει νέες προστατευτικέ μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider