Υπέρ της καθιέρωσης ενός ελάχιστου συνολικού φόρου για τις εταιρείες ο Σολτς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπέρ της καθιέρωσης ενός ελάχιστου συνολικού φόρου για τις εταιρείες ο Σολτς
«Η Γερμανία θα αποκτήσει ασφαλώς περισσότερα φορολογικά έσοδα» δήλωσε ο Όλαφ Σολτς.

Υπέρ της καθιέρωσης ενός ελάχιστου συνολικού φόρου για τις εταιρείες είναι Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα για τη Γερμανία.

«Η Γερμανία θα αποκτήσει ασφαλώς περισσότερα φορολογικά έσοδα ως αποτέλεσμα των κανονισμών που συζητιούνται τώρα», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός σήμερα στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Στο ότι οι μεγάλες εταιρείες καταβάλλουν χαμηλό φόρο, για παράδειγμα σε μικρά νησιά, συμφώνησαν με τη Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. «Αυτό πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί», δήλωσε ο Σολτς. Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι φέτος, στη σύνοδο κορυφής της G20, θα ληφθεί απόφαση επί της αρχής για την ελάχιστη φορολογία. «Ποτέ δεν είχαμε φτάσει τόσο κοντά μέχρι σήμερα», είπε.

Παγκόσμια φορολογική μεταρρύθμιση

Πρόσφατα 137 χώρες, υπό την ομάδα των βιομηχανικών κρατών του ΟΟΣΑ, δεσμεύθηκαν στο Παρίσι επί της αρχής για μια παγκόσμια φορολογική μεταρρύθμιση. Στόχος είναι η προσαρμογή των φορολογικών κανόνων στην ψηφιακή εποχή. Με αυτήν τη μεταρρύθμιση επιδιώκεται να αποτραπεί η φοροαποφυγή, ιδίως από τους διαδικτυακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο όπως είναι η Apple, το Facebook, η Google και η Amazon. Οι τεχνικές λεπτομέρειες πάντως θα πρέπει να διευκρινιστούν τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider