«Παρών» ο Ντόναλντ Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παρών» ο Ντόναλντ Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 2020
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παρευρεθεί στη σύνοδο του Νταβός αυτό το μήνα, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Να συμμετάσχει στη Σύνοδο πολιτικών ηγετών και επιφανών επιχειρηματιών στο Νταβός την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συμμετάσχει στην επετειακή 50η Σύνοδο, που θα λάβει χώρα στο Νταβός στις 21-24 Ιανουαρίου.

Στην αμερικανική αποστολή συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το Εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ καθώς και η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, σύμφωνα με τον κατάλογο των συμμετεχόντων στο φόρουμ που διανεμήθηκε κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου που γίνεται προ της έναρξης των εργασιών. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ, που αναμενόταν στο Νταβός, δεν περιλαμβάνεται πλέον στον κατάλογο των περίπου 3.000 προσώπων που θα παρευρεθούν στην σύνοδο.

Αμφιβολίες για την παρουσία του

Ο Τραμπ παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση στο ελβετικό θέρετρο τον Ιανουάριο του 2018, έχοντας ήδη έναν χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ, μεταφέροντας στην παγκόσμια ελίτ το μήνυμά του «Πρώτα η Αμερική», όμως δεν παραυρέθηκε στην περυσινή συνάντηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πήγε πέρυσι στο φόρουμ εξαιτίας της μερικής αναστολής λειτουργίας κάποιων υπηρεσιών του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους («shutdown»), ενώ φέτος, αιτία των αμφιβολιών για την παρουσία του είναι φυσικά η παραπομπή του σε δίκη στη Γερουσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider