«Υπόσχεται» να μην χτίσει ουρανοξύστη στη Γροιλανδία ο Ντόναλντ Τραμπ (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Υπόσχεται» να μην χτίσει ουρανοξύστη στη Γροιλανδία ο Ντόναλντ Τραμπ (pic)
Με... χιούμορ απαντά στις ανησυχίες των Γροιλανδών για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν οι ΗΠΑ αγόραζαν τη Γροιλανδία.

Με χιουμοριστικό τρόπο αποφάσισε να αναφερθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο ενδιαφέρον των ΗΠΑ να αγοράσουν τη Γροιλανδία από τη Δανία, υποσχόμενος ότι δεν θα κατασκευάσει ουρανοξύστες στο αρκτικό νησί κολοσσιαίων διαστάσεων.

«Υπόσχομαι ότι δεν θα το κάνω αυτό στη Γροιλανδία!», χαριτολόγησε ο μεγιστάνας των ακινήτων σε ανάρτησή του στο Twitter, πάνω από ένα φωτομοντάζ που βάζει το χρυσόχρωμο ξενοδοχείο του στο Λας Βέγκας να υψώνεται παράταιρα σε βουκολικό τοπίο της περιοχής αυτής της Δανίας, όπου ζουν 56.000 κάτοικοι.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε την Κυριακή το ενδιαφέρον του για την αγορά της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ. «Η ιδέα προέκυψε και είπα ότι από στρατηγική άποψη, ασφαλώς έχει ενδιαφέρον», είπε σε δημοσιογράφους στο Νιου Τζέρσι ο δισεκατομμυριούχος, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή».

Το νησί, που απέκτησε το 1979 καθεστώς «αυτόνομης περιοχής» της Δανίας, είναι πλούσιο σε φυσικούς πόρους.

Η Γροιλανδία «δεν πωλείται», ήταν η αντίδραση της κυβέρνησής της την Παρασκευή, μία ημέρα μετά τα δημοσιεύματα στον Τύπο για το ενδιαφέρον του νεοϋορκέζου επιχειρηματία των ακινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider