Παρέμβαση Τραμπ σε Χονγκ Κονγκ: Να συναντηθεί ο κινέζος Πρόεδρος με τους διαδηλωτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρέμβαση Τραμπ σε Χονγκ Κονγκ: Να συναντηθεί ο κινέζος Πρόεδρος με τους διαδηλωτές
«Αν ο πρόεδρος Σι συναντιόταν απευθείας και προσωπικά με τους διαδηλωτές, θα ήταν ένα ευτυχές και φωτισμένο τέλος στο πρόβλημα του Χονγκ Κονγκ» έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ κάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, να συναντηθεί προσωπικά με τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε αποτέλεσμα να λάβουν τέλος οι εντάσεις που σημειώνονται για εβδομάδες στην περιφέρεια.

«Αν ο πρόεδρος Σι συναντιόταν απευθείας και προσωπικά με τους διαδηλωτές, θα ήταν ένα ευτυχές και φωτισμένο τέλος στο πρόβλημα του Χονγκ Κονγκ. Δεν έχω καμία αμφιβολία!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Το tweet του Τραμπ έρχεται μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέδεσε την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα με την ανθρωπιστική επίλυση του θέματος με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν συγκλονίσει το Χονγκ Κονγκ. Έκανε τα σχόλια αυτά μερικές ώρες αφότου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για τις πληροφορίες περί κινήσεων κινεζικών παραστρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με το Χονγκ Κονγκ.

Ο Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει μια μεγάλη συμφωνία για να διορθώσει τις ανισορροπίες στο εμπόριο με την Κίνα πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για την επανεκλογή του το 2020, αντιμετωπίζει επικρίσεις από το Κογκρέσο και αλλού επειδή δεν έλαβε δημόσια μια πιο ισχυρή θέση για το Χονγκ Κονγκ και επειδή χαρακτήρισε νωρίτερα αυτό τον μήνα τις διαδηλώσεις «ταραχές», οι οποίες είναι θέμα της Κίνας.

Ανακοίνωσε που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αναφέρει πως το Πεκίνο σημείωσε το σχόλιο του Τραμπ ότι το Πεκίνο πρέπει να επιλύσει μόνο του την κρίση στο Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider