Αναβάλλει την ψηφοφορία για το Brexit η Τερέζα Μέι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάλλει την ψηφοφορία για το Brexit η Τερέζα Μέι
Την πιθανότητα αναβολής της προγραμματισμένης για αύριο Τρίτη, κρίσιμης ψηφοφορίας για το Brexit, «βάζει στο τραπέζι» δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι υπό τον φόβο μιας ηχηρής ήττας, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σκέφτεται να αναβάλλει την αυριανή ψηφοφορία αλλά εκκρεμεί η στάση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίου μπορεί να επιμείνει στην τήρηση του προγράμματος.

Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Μέι διεξάγει συνομιλίες με κορυφαίους υπουργούς της για να οριστικοποιήσει τη θέση της κυβέρνησης και στις 17:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να τοποθετηθεί στο κοινοβούλιο επί του θέματος.

Λίγα λεπτά νωρίτερα η εκπρόσωπος της Μέι δήλωνε ότι η ψηφοφορία θα γίνει σύμφωνα με τον προγραμματισμό και ότι η πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να ανοίξει ξανά τις διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά της η Κομισιόν απέκλεισε επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας λέγοντας ότι «έχουμε μια συμφωνία στο τραπέζι και αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη και η μόνη πιθανή».

Το μπλοκ είναι έτοιμο για «όλα τα σενάρια», προσέθεσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία για το Brexit χωρίς την άδεια των άλλων 27 μελών της ΕΕ και χωρίς να μεταβληθούν οι όροι της ένταξης της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider