Υποχρεωτικό το self test για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο και εστίαση -Ο ρόλος των εργοδοτών - Αύριο η δωρεάν διανομή

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχρεωτικό το self test για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο και εστίαση -Ο ρόλος των εργοδοτών - Αύριο η δωρεάν διανομή
Το στοιχείο της υποχρεωτικότητας θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, το self test για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, αρχικά σε λιανεμπόριο και εστίαση, ενώ η  καταχώρηση του αποτελέσματος θα γίνεται σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο από τον εργοδότη.

Το στοιχείο της υποχρεωτικότητας θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, το self test για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, αρχικά σε λιανεμπόριο και εστίαση, ενώ η καταχώρηση του αποτελέσματος θα γίνεται, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, από τον εργοδότη.

Τα δωρεάν self test και σε εργαζόμενους, μετά από τους μαθητές Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς θα ξεκινήσουν να διανέμονται από αύριο, Πέμπτη, όπως διευκρίνισε χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, και αφορούν περίπου 900.000 εργαζομένους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το στοιχείο της υποχρεωτικότητας καταχώρησης του αποτελέσματος αφορά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στην ανοιχτή εστίαση, και ίσως και τις τράπεζες.

Για την εισαγωγή των self test και στο λιανεμπόριο εξέφρασε ήδη την ικανοποίησή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης. Όπως δήλωσε χθες ο κ. Κορκίδης «τα self test για την εντόπιση του κορονοϊού και στους εργαζόμενους του λιανεμπορίου είναι ένα ακόμα βήμα προς την «επόμενη ημέρα».

Ικανοποίηση για την ‘πρεμιέρα’ των self test στα Λύκεια εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός ο οποίος έκανε λόγο για ιδιαίτερα επιτυχημένο εγχείρημα και έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, «και στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας.

Από κυβερνητικής πλευράς δίνεται μεγάλη σημασία στην χρήση του αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο «είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο που θα συμβάλει τόσο σε ένα ασφαλέστερο άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων όσο και στην ανάσχεση της πανδημίας», όπως υπογράμμισε πρόσφατα κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που δείχνουν την μικρή αλλά σταθερή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, ενώ η χρήση των self test, θεωρείται σημαντική ως συμπληρωματικό «εργαλείο» τόσο για υφιστάμενες δραστηριότητες, όσο και για το άνοιγμα και επέκταση νέων όπως πχ η λειτουργία καταστημάτων, σούπερ μάρκετ, κλπ.

Το χρονικό της υποχώρησης των κρουσμάτων

13 Απριλίου: 4033, (ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα, 6 Απριλίου, ήταν 4309)

12 Απριλίου: 1606, (5 Απριλίου ήταν 1866)

11 Απριλίου: 1718, ( 4 Απριλίου, ήταν 1955)

10 Απριλίου: 2801, (3 Απριλίου, ήταν 3232)

9 Απριλίου: 2747, (2 Απριλίου, ήταν 3080)

8 Απριλίου: 3228, (1η Απριλίου, ήταν 3491)

7 Απριλίου: 3445, (31η Μαρτίου, ήταν 3616)

6 Απριλίου: 4309, (30 Μαρτίου, ήταν 4340)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider