ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 1,138 δισ. με επιτόκιο 2,7%

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 1,138 δισ. με επιτόκιο 2,7%

Στην πώληση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας αξίας 1,138 δισ. ευρώ προχώρησε η Ελλάδα με στόχο να αναχρηματοδοτήσει έκδοση που ωριμάζει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), οι τίτλοι πωλήθηκαν με απόδοση 2,7% -αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Στο rollover, οι κάτοχοι των εντόκων γραμματίων -κυρίως ελληνικές τράπεζες- ανανεώνουν τις θέσεις τους αντί να πληρωθούν στη λήξη των τίτλων που διακρατούν.

Ο βαθμός υπερκάλυψης διαμορφώθηκε στο 1,30, παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο με την τελευταία δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων. Το ποσό που αντλήθηκε περιλάμβανε 262,5 εκατ. ευρώ σε μη ανταγωνιστικές προσφορές.

Ο διακανονισμός έχει προγραμματιστεί για τις 13 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΣΠΑ: Ξεκλειδώνουν οι νέες επιδοτήσεις για το στεγαστικό – Στο πρώτο τρίμηνο του 2026 τα πρώτα προγράμματα

Ασφαλιστικές εισφορές: Τι αλλάζει το 2026 - Πώς να επιλέξετε ασφαλιστική κατηγορία για υψηλότερη σύνταξη

Θα σταματήσει η Ευρώπη να «τιμωρεί» τις μετοχές της;

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider