«Ταξιδεύουν» την παράδοση οι Ελληνίδες επιχειρηματίες

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ταξιδεύουν» την παράδοση οι Ελληνίδες επιχειρηματίες

Πλώρη για διεθνείς αγορές βάζουν γυναίκες επιχειρηματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας οι οποίες ακολουθώντας το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» θα είναι σε θέση να προωθούν και να πωλούν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα σε κάθε γωνιά της γης.

Η πρωτοβουλία womenassociations.gr βασίζεται στην λογική των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού (Κοιν.Σ.Επ.), και θα συγκεντρώνει κάτω από την ίδια «ομπρέλα» γυναικείους συνεταιρισμούς από όλη τη χώρα οι οποίοι μέσα από τον ομώνυμο διαδικτυακό τόπο θα μπορούν να προβάλουν τη δουλειά τους και να πωλούν τα προϊόντα τους.

Με τον τρόπο αυτό ξεπερνιούνται εμπόδια όπως η ενδεχόμενη απειρία των εμπλεκομένων σε θέματα markting και προώθησης προϊόντων, η επίτευξη οικονομιών κλίμακος μέσα από την κοινή αυτή προσπάθεια με σκοπό την επιχειρημαιτκή ανάπτυξη.

Το womenassociations.gr. είναι ένα site που δημιουργήθηκε το 2012 από την Μαρία Κλεπετούνα. Στο womenassociations.gr φιλοξενούνται 47 γυναικείοι συνεταιρισμοί, οι οποίοι προβάλλονται εντελώς δωρεάν. Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να συγκεντρώσει και να οργανώσει του γυναικείους συνεταιρισμούς της χώρας σε ένα διαδικτυακό χώρο, ώστε να προβληθεί η δουλειά τους και η καταγωγή τους.

Τον Ιανουάριο του 2017, η όλη προσπάθεια πήγε ένα βήμα παρά πέρα με τη δημιουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης με την επωνυμία «Γυναικών Συνεργασία» και το δ.τ. «WOMENASSOCIATIONS ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.». Η εταιρεία είναι κοινωνικού χαρακτήρα και γι’ αυτό το σκοπό θα προσφέρει το 1% του ετήσιου τζίρου της στους συνεργαζόμενους συνεταιρισμούς.

Όπως αναφέρει η κυρία Κλεπετούνα μιλώντας στο insider.gr, όσον αφορά στην προώθηση των προϊόντων «στόχος είναι αυτά να φθάσουν σε πολλές ελληνικές πόλεις και κατόπιν σε καταστήματα π.χ delicatessen του εξωτερικού. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η πιστοποίηση (πολλοί συνεταιρισμοί του δικτύου είναι πιστοποιημένοι) καθώς αυτό επιβάλλεται από τα διεθνή πρότυπα. Η ευρωπαϊκή πολιτική προωθεί τους συνεταιρισμούς. Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που έχουν μεταβεί στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους, συνταγές κλπ», αναφέρει.

Σε λιγότερο από τρείς μήνες θα είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό κατάστημα (womenassociations.com), όπου οι επισκέπτες του θα έχουν τη δυνατότητα περιήγησης σε πληθώρα επώνυμων παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής θα είναι σε θέση να ξεκινήσει το ταξίδι του σε ένα κόσμο μοναδικών γεύσεων και γαστρονομικών εμπειριών, που προσφέρουν τα αγνά τοπικά προϊόντα.

Έτσι, λοιπόν, πρόκειται για μια δραστηριότητα που επιδιώκει να αναδείξει τη γαστρονομική ελληνική κουλτούρα όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά βάζει πλώρη και για τις διεθνείς αγορές. Απαρχή αποτελεί το μεράκι και ο κόπος των γυναικών που παράγουν παραδοσιακά προϊόντα.

Κύρια βλέψη είναι να μεταλαμπαδευτούν οι ελληνικές διατροφικές συνήθειες και να διατηρηθούν αναλλοίωτες στο χρόνο οι συνταγές αυτών των γυναικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider