Άκαρπη η συνάντηση Αλεξιάδη με τους πράκτορες του ΟΠΑΠ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άκαρπη η συνάντηση Αλεξιάδη με τους πράκτορες του ΟΠΑΠ

Στην εφαρμογή του ψηφισμένου νόμου επέμεινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μετά τη συνάντησή του με τους απεργούς πράκτορες του ΟΠΑΠ, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στο μέτρο της επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού.

«Όποιος διαφωνεί με τον φόρο να μας πει κάποιο ισοδύναμο» δήλωσε και πρόσθεσε: «Από την ώρα που ο νόμος ψηφίστηκε από την Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να τον εφαρμόσει, η απόφαση είναι ειλημμένη. Το 0,05 θα ισχύσει» ανέφερε, σημειώνοντας βέβαια, ότι ο διάλογος του υπουργείου με εκπροσώπους του κλάδου για το πώς θα λειτουργήσει ο νόμος και πως θα επιλυθούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν θα συνεχιστεί.

Ερωτηθείς σχετικά με τη φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι «ο ιντερνετικός τζόγος δεν φορολογείται όσο θα έπρεπε».

Νωρίτερα, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν για σήμερα, Τρίτη στην οποία παρατηρήθηκε μαζική συμμετοχή.

Οι πράκτορες από πλευράς τους κατά τη διάρκεια των συναντήσεων επανέλαβαν τις θέσεις τους για το πενιχρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα έχει ο πρόσθετος φόρος την ίδια στιγμή που θα οδηγήσει σε λουκέτο περισσότερα από 1.000 πρακτορεία και θα ενισχύσει τη στροφή προς τον παράνομο τζόγο.

Στην ΠΟΕΠΠΠ τονίζουν πως η στάση της κυβέρνησης, με τον πρόσθετο φόρο και τη σκληρή στάση με τον κανονισμό των VLTs, ενισχύει τον παράνομο τζόγο και προιμοδοτεί τους ανταγωνιστές του OΠΑΠ στο Διαδικτυακό Στοίχημα που λειτουργούν υπό ασαφές ρυθμιστικό πλαίσιο εδώ και χρόνια.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ, το μέτρο που αποφασίστηκε δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, καθώς το ειδικό τέλος καταστρέφει τον τζίρο των πρακτόρων και συνολικά θα φέρει λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος.

Την ίδια στάση τηρεί και η διοίκηση του οργανισμού η οποία κατά - κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του εννεαμήνου επανέλαβε πως θα αξιοποιήσει κάθε νομικό ή άλλο μέτρο για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων του ΟΠΑΠ.

Οι πράκτορες με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων». «Η προσπάθεια να μας κλείσουν δεν θα περάσει. Η προσπάθεια για αποδυνάμωση του νόμιμου δικτύου θα αποτύχει. Αυτοί που καλύπτουν τους παράνομους θα αποκαλυφθούν. Θα παλέψουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση» τονίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) έχουν συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider