Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα - Μόνο τα Σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα - Μόνο τα Σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές μετακινήσεις
Από Δευτέρα 5 Απριλίου επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με ραντεβού, SMS και για 3 ώρες. Από αυτό το Σάββατο, μόνο για τα ΣΚ, επιτρέπεται με κωδικό 6 η διαδημοτική μετακίνηση.

Το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα, 5 Απρίλιου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από την εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων, ενώ οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας. «Το νέο μείγμα των μέτρων θα δώσει μεγαλύτερες ανάσες ελευθερίας και πιστεύουμε ότι θα περιορίσουν τις εστίες υπερμετάδοσης», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Θα επιτρέπεται η πώλησης εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση».

Επίσης, από το Σάββατο 4 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται, με τη χρήση του κωδικού 6, η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Όσον αφορά τα σχολεία, τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το άνοιγμά τους αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Κικίλιας: Το Θριάσειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid

Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας απηύθυνε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για «μικρές ανάσες στήριξης και βοήθειας στην κοινωνία» και επισημαίνοντας πως «εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες λίγες εβδομάδες για να αντέξει το ΕΣΥ που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το Θριάσειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid, από 7 Απριλίου, ενώ τα περιστατικά του θα οδηγηθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Παράλληλα, δημιουργούνται 51 νέες κλίνες ΜΕΘ.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό είπε ότι προχωρά κανονικά. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις. Λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.616 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 263.689. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 739.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider