Λιγότεροι κατά 8.000 είναι οι εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω του 1 εκατ. δολαρίων στην Ελλάδα, το 2019.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα για τον πλούτο «Global Wealth Report» της ελβετικής τράπεζας, Credit Suisse, φέτος, οι Έλληνες με περιουσία άνω του 1 εκατ. δολαρίων μειώθηκαν σε  68.000 από 76.000, περίπου, το 2018.

δ

Όμως η ετήσια έρευνα για τον πλούτο «Global Wealth Report» της ελβετικής τράπεζας, Credit Suisse δείχνει πως υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις το 2019, με σημαντικότερη ίσως τη διαφορά μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Οι χώρες με τη μεγαλύτερη διαφορά είναι η ΗΠΑ και η Κίνα. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά, ο αριθμός των πλούσιων Κινέζων ξεπέρασε τον αριθμό των πλούσιων Αμερικανών.

Η ετήσια έρευνα για τον πλούτο της ελβετικής τράπεζας, Credit Suisse, δείχνει ότι 100 εκατ. Κινέζοι περιλαμβάνονται από τα μέσα της φετινής χρονιάς στο κορυφαίο 10% των πλουσίων, έναντι 99 εκατ. στις Ηνωμένες Πολιτείες.

δ

«Παρά τις εμπορικές εντάσεις των τελευταίων 12 μηνών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, αμφότερες οι χώρες ενίσχυσαν την παραγωγή πλούτου, συνεισφέροντας 3,8 τρισ. δολάρια και 1,9 τρισ. δολάρια αντιστοίχως», δήλωσε η Νανέτ Εσλέ-Φεντέρμπ, επικεφαλής των ερευνών της Credit Suisse.

Οι τάξεις των εκατομμυριούχων του κόσμου αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. και υπολογίζονται πλέον σε 46,8 εκατ.. Όλοι μαζί κατέχουν καθαρά περιουσιακά στοιχεία 158,3 τρισ. δολαρίων, το 44% του παγκόσμιου συνόλου, διαπιστώθηκε από τη μελέτη.